Verf hondenhok

Ronnysus

  • #1
Ik heb vandaag een hondenhok geconstrueert uit hout. Nu ben ik opzoek naar een coating of verf die bestendig is tegen vele 'lekjes' van de hond en eveneens niet giftig is. Ik zou graag het hondenhok vanbinnen en vanbuiten donkergrijs schilderen. Belangrijk is ook dat het kan worden onderhouden. De bodem zal ook geschilderd worden, en als de hond hier een plasje op achterlaat, moet dit kunnen worden schoongemaakt.

Bedankt,alvast folks! :-| :mrgreen:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik denk niet dat de hond het prettig vindt wekenlang in de verf lucht te liggen en gezond is het ook al niet.
Waarom wilt u de binnenkant schilderen ?

Een hond zoekt over het algemeen plekjes buiten z'n hok om z'n behoefte te doen.
 

Ronnysus

  • #3
Bestaat er geen enkele verf die geschikt is voor een hondenkot? Puppies durven wel eens te plassen in hun bench niet? Een ongelukje kan altijd gebeuren. De hond moet er niet altijd in hoor, hij staat gewoon in de hof met een mand erin. Daarom dat ik graag van jullie zou horen welke verf hier het meest voor geschikt is. Best een niet-giftige, onderhoudbestendige en krasvrije verf dus.
 

Bbtb77

  • #4
Bijna alle moderne verven zijn na droging even (niet) giftig. Ik zou een kwalitatief goede dekkende buitenbeits kiezen (al dan niet op waterbasis)
 

Ronnysus

  • #6
Dankje allemaal voor jullie antwoorden!
 

Hans1963

  • #7
Je kan ook de binnenkant aftimmeren met tuinhout, geinpregneerde planken. Voordeel is dat je er af en toe de waterspuit erop kan zetten.
 

Pieter Jan

  • #8
Als er iets giftig is, dan wel (het meeste) geïmpregneerd hout!
Daar zou ik mijn huisdier niet aan willen blootstellen. :?

Zie bijvoorbeeld dit verhaal
Het impregneren of verduurzamen van hout gebeurt met behulp van chemische middelen (bestrijdingsmiddelen). Na de landbouw is in Nederland de houtverduurzamingsindustrie de grootste gebruiker van bestrijdingsmiddelen. Wolmanzouten zijn veelgebruikte houtverduurzamingsmiddelen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Wolmanzouten mogen al een paar jaar niet meer gebruikt worden, er zijn geloof ik een paar uitzonderigen maar ik weet zo niet welke dat zijn, in elk geval niet meer voor normaal gebruik.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu