Verf droogt niet

BJup

  • #1
Afgelopen week heb ik mijn kajuitboot gschilderd.
Ik gebruikte dezelfde verf als altijd, heb netjes geschuurd en ontvet, maar om één of andere reden droogt de verf slecht.

Aan de oppervlakte is de verf droog, maar daaronder niet. De buitentemperatuur was 's nachts nog wel erg laag, misschien ligt het daar aan.

Weet iemand wat nu het best te doen? Ik denk zelf aan nóg een week wachten ('t is nu 5 dagen geleden) of schuren, in de hoop dat de 'onderste laag' aan de lucht kan drogen.

Ik las ook ergens over een siccatief wat je in deze gevallen nog kunt smeren?

Ik hoop dat iemand me kan redden van uren krabben!
 

renehi

  • #2
Temperaturen waren de laatste tijd wel heel laag, de aanwezige harsen in de verf drogen hier beduidend langer. Nog even wachten op dit weekend, de temps stijgen weer.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Lakverf heeft 6 a 7 weken nodig om VOLLEDIG door te harden bij een gem. T van 19 0C. U begrijpt dat dat wat langer gaat duren bij temperaturen van 5 tot 7 OC of rond het vriespunt.

Haastige ( schilder) spoed is zelden goed: gewoon geduld opbrengen om goed door te laten drogen! Zeker niet met siccatieven gaan rommelen. Deze dient u DOOR de op te brengen verf te mengen en niet EROVERHEEN.

Gebruik overigens wel verse verf: zit er een dik vel in de pot voordat u begint, dan betekent dit dat het droogproces al gedeeltelijk heeft plaatsgevonden. Niet gebruiken als aflak dus!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu