Radiator geverfd maar droogt slecht

Max1974

  • #1
Ongeveer drie dagen geleden heb ik een drietal radiators geverfd. Op twee zat een 'standaard' blauw/grijze kleur, de andere was door vorige bewoners creme geverfd. Volgorde:

- radiator uit/koud
- ontvet met ammoniak/water
- geschuurd met fijne korrel (150/180)
- wederom ontvet
- geschilderd met witte radiator lak (van Hamme....enz)

Nu was het al behoorlijk lastig om het goed eronder te krijgen (1x redelijk dik geschilderd + nagerold). Maar nu valt het me op dat de verf slecht droogt. Zoals gezegd is het drie dagen geleden, maar ik heb het idee dat het nog steeds niet uitgehard is. Toen ik 1 radiator iets aanzette, werd de verf weer een beetje plakkerig. Moet ik meer geduld hebben of heb ik iets verkeerd gedaan? Ik zal deze drie nog een keer moeten verven om het goed eronder te krijgen en in de woonkamer moet ik er ook nog 4, maar ik ben er nu een beetje door afgeschrokken.
 

Fiesiekus

  • #2
De 2-e keer ontvetten was een beetje veel van het goede; een schoonwaterdoekje erover zou voldoende zijn geweest.
(1x redelijk dik geschilderd + nagerold).
Dit is niet bevorderlijk voor 't drogen. Ik weet uit ervaring dat er heel lang een dikstroperige laagje onder de gedroogde toplaag kan blijven zitten.

Beter meerdere dunne laagjes aanbrengen.
 

renehi

  • #3
Wanneer de ruimte(s) koud zijn, zeg maar 10 graden, dan duurt drogen aanzienlijk langer.
 

Max1974

  • #4
@renehi: temperatuur is bij mij wel iets hoger, zo'n 16-17 graden schat ik. Radiators die geschilderd zijn bevinden zich op de bovenste verdieping, maar beneden staan de radiators wel allemaal aan.

@Fiesiekus: hoe lang is heel lang? Dus het beste is gewoon een flinke poos wachten tot het goed uitgehard is. Zou ik de radiators wel aan kunnen zetten (aangezien ze direct iets plakkerig werden nadat ik ze een keer aangezet had)?

Wat me nu overigens wel opvalt: ik heb ook een 6-tal kleine beugeltjes gespoten met radiator lak, zelfde merk/zelfde handelswijze. Ook deze beugels zijn plakkerig en absoluut niet hard. Terwijl deze wel dun gespoten zijn. Zou de ammoniak roet in het eten gooien???
 

Max1974

  • #5
Iemand nog advies/tips? Kan ammoniak ervoor zorgen dat de radiatorverf slecht droogt?
 

Fiesiekus

  • #6
Het "handigst"is de radiatoren aan te sluiten en niet te heet te stoken. Vermeld dan even hier wat u ziet/ruikt/voelt.
 

Max1974

  • #7
Okay, ik zal ze dit weekend eens aanzetten. Bedankt zover.
 

Max1974

  • #8
Zondag 1 radiator een klein beetje aangezet. In het begin was ie een beetje plakkerig, maar al een stuk minder dan de eerste keer. Na een poosje was het zo goed als over. Ben toch wel benieuwd of dit normaal is of als ik iets verkeerd gedaan heb (aangezien de radiators in de woonkamer ook nog moeten).
 

*annelies*

  • #9
Hoe oud was die verf..?
 

Max1974

  • #10
Nieuw uit de pot! Tenzij ie jarenlang bij de bouwmarkt in de schappen heeft gelegen, maar daar ga ik niet vanuit. Note: het 'slechte' drogen ondervond ik bij zowel de verfpot als spuitbus, beide van dezelfde fabrikant.
 

Fiesiekus

  • #11
Zou die andere radiatoren ook vrolijk aanzetten en langzaam aan opwarmen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu