Verf bladert af

Arjan93

  • #1
Hallo,

Ik heb een probleem met het opnieuw spuiten van de kappen van mijn minibike. De verf bladert er namelijk direct weer af.

Er zit al een bestaande laag verf op. Deze heb ik goed geschuurd en ontvet zoals op de verpakking staat. Ook liggen de kappen niet in de zon.

Nu gaat het al mis bij de primer. Als ik deze erop spuit bladert het er zo weer vanaf..:S Ik heb ook al geprobeerd het na de primerlaag weer opnieuw te schuren en ontvetten, maar de verf laat dan nog los.

Wie o wie kan mij met dit probleem helpen?

Hier nog een foto van de afgebladerde verf:

 

Tiho

  • #2
Oude primer, goed geschud?
 

Arjan93

  • #3
Het is een gloednieuwe primer. Ook heb ik de 2 minuten geschut die op de verpakking aangegeven stonden.

Hier zit het probleem dus ook niet;)
 

Tiho

  • #4
Zou kunnen dat de primer en de oude verf het niet goed met elkaar kunnen vinden. Waterbasis?
 

Rijkaart

  • #5
Ik heb t ook weleens gehad. Oplossing was toen helemaal kaal halen. Als de kap van plastic is kan je de laag eraf proberen te halen met een schuurmachine maar dan wel zo fijn mogelijk schuurpapier. Helpt dit niet dan iets zwaarder papier. Eigenlijk omgekeerd als als normaal dus. Dit om de plastic kap niet teveel te beschadigen. Daarna juist weer opwerken naar steeds fijner schuurpapier. (zie het maar als polijsten) Dan spuiten met multiprimer. En ontvetten met thinner ipv ammoniak wil ook weleens helpen.
 

EGeen

  • #6
Thinner niet gebruiken! Deze kan plastics oplossen. Gewone reiniger zoals s'marc of universol is het beste. Ammoniak ontvet nouwelijks. Deze goedjes lossen vetten op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu