Verf barst op kit

Pilotter

  • #21
Dank je,

ja duimen draaien dan maar, en eerst goed laten uitharden, want het kan volgens mij alleen door het "werken"van de kit.
 

Kortman

  • #22
Of maar dat is knaaien !
Nog 1 keer dun kitten,dus dat je alleen de barsten van de verf vult.

Misschien is er nog een schilder in de buurt,met een idee.
Ik wil wel weten hoe dit komt,heel apart.
 

Pilotter

  • #23
Aj, ook een goed idee, probeer eerst het verfen, en ander nog een keer dunnetjes kitten. :o

En eventjes een schilder hier in de buurt opzoeken.
 

Kortman

  • #24
Er is ook een slimme schilder hier op het forum :D
 

Kortman

  • #25
Er is ook een slimme schilder hier op het forum :D
Kees ? Waar ben je ??? :mrgreen:
 

Pilotter

  • #26
Waar waar waar,,,
 

Kortman

  • #27
Geduld,misschien is Kees wel aan het carnavallen ! :D
En advies is vrijwillig,dus staat niet altijd klaar in de startblokken.
Nivo van de site is hoog,maar komt ook door de pro's,
die tijd maken om te antwoorden.
Maar respect dat ze het doen ! :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #28
Aan het soort carnaval in dit topic doet Kees denk ik niet mee :?
 

Pilotter

  • #29
Hoop toch dat er een pro, wil kijken naar dit topic. Ga ondertussen ook een schilder hier in de buurt zoeken. Bedankt voor jullie mening.

:bedankt:
 

renehi

  • #30
De kit welke ik gebruik droogt 1mm per dag. Niet snel, maar na een weekje wachten kun je het wel gewoon sauzen. Echter sauzen direct over kit heen moet ik minstens 2 x doen anders komen er barsten in. Kitten vind ik over het algemeen niet goed sausbaar, wel schilderbaar.
Ik heb ook een HSB-woning en maak veel gebruik van kit, aangezien de wanden veel beweging hebben. (Kitranden tot 1.4 cm, m.b.v. zo'n geel kitsetje, anders barst de kit bij mij (dus niet de saus)). Ik had ook van die kitranden zoals op die foto, zit er niet uit en je moet wat.

Wat bij mij werkt:
1) kit goed laten drogen (m.n. in onverwarmde ruimtes duurt het langer, reken maar een mm per dag dan )
2) latex minstens 2x aanbrengen, 1 laagje latex kan de elasticiteit van de acryl.kit niet bijhouden.
3) De acrylkit behandel ik eerst voor met universeel isoleer. Dit is een soort latex voor probleem ondergronden (nicotine, doorslaand hout e.d.) Dit helpt de hechting te bevorderen van de latex en dit spul is barst ook niet op de acrylkit.

0f

3) gebruik een goede latex welke ook geschikt is voor de buitenmuren. Deze zijn wat elastischer. Hier zit wel een kostenplaatje aan vast....
 

Pilotter

  • #31
Renehi,

bedankt voor je antwoord, wat bedoel je mbv geel kit setje.

ga de volgende muren zeker opjouw manier doen, wacht nu eerst tot het weekend zodat ik zeker weet dat de kit is uitgehard, dan nogmaals proberen te verven, of als dat niet gaat, doe ik het mbv de universeel isoleer.

Ook heb ik nog de optie van Kortman om het nog eens dunnetjes te kitten.

Ik denk dat ik te snel over de kit ben heen gegaan. Wel zie ik dat acryl primer (welke ik voor het kozijn gebruik), gewoon houdt op de kit...


Baal er wel enorm van!
 

EGeen

  • #32
Tot twee weken drogen willen butyleenkitten nog wel eens hebben. Als dit nog niet goed droog is, is er nog geen hechtlaag gevormd op de kitrand. Dit uit dan idd zich in dit soort taferelen. Zelf ben ik ook niet echt gek op dit soort kitten. Eruit halen en een simpele acrylkit erin zetten moet voldoende zijn. Enkele zijn binnen 5 minuten al overschilderbaar (neem het ruim dus een kwartier tot uurtje).
 

EGeen

  • #33
Tevens lees goed wat er op de kit staat. Hierop staat soms verschillende droogtijden en evenuteel overschildertijd. Ook kunnen bepaalde kitten soms maar over 1 bepaald soort type verf (bijvoorbeeld acrylverf (dus latex).

In de hoeken gebeurd dit trouwens wel vaker als er teveel verf komt. Hoeken worden vaak voorgestreken met de kwast, en daarna nog eens met de roller. Hierdoor wil er wel eens teveel verf komen waardoor de bovenste filmlaag soms sneller droogt dan het onderste gedeelte. Hierdoor "knapt" de verflaag.
 

Pilotter

  • #34
Egeen, ik heb Bison Acrilaat kit gebruikt, dus dit kan het niet wezen, wel denk ik de droogtijd.
 

EGeen

  • #35
Het eruit halen moet lastig zijn volgens het technisch informatieblad van bison. Het proberen nog een keer lichtjes na te strijken met dezelfde verf in de hoeken is het proberen waard.

(ik denk al snel bij lastige kit aan butyleen.. hoe geen idee haha, zal wel een vreemde gedachtenkronkel zijn)
 

renehi

  • #36
Pilotter schreef:
Renehi,
bedankt voor je antwoord, wat bedoel je mbv geel kit setje.
Deze zie je meestal bij de bouwmarkten liggen bij de kitten. Dit is een doosje met 3 of 4 vierkantjes of rechthoeken siliconen vormpjes. Je hebt ook andere hulpmiddelen, pvc buisjes in verschillende maten, ook van het door jou genoemde kitmerk zijn hulpmiddeltjes op de markt. Meestal moet je dan het hele werkje aftapen, vooral als je niet zo ervaren bent. Bij die siliconenvormpjes welke ik bedoel hoeft dat meestal niet, hangt natuurlijk wel af hoe oneffen de te kitten ondergrond is.
Het met de vinger afstrijken van kitten doe ik overigens alleen als ik 100% zeker weet dat dat de te kitten hoeken niet bewegen. Je gebruikt namelijk dan te weinig kit voor de hoeken, 5mm kitrand kan bij een knappe acryl.kit 1mm (20%) rek opvangen. Dat is de ideale situatie natuurlijk.... Overigens gebruik ik de ouwerwetse acrylaatkit aangezien deze ontzettend veel rekvermogen heeft. Echter wel een lange wachttijd om te verfen/sauzen.

Als ik trouwens oude kitten uit hoeken wil halen, dan gebruik ik gewoon een afbreek mesje. Mesje op de langste stand zetten, blad met een vinger aandrukken zodat het mesje mooi langs de muur snijd en eruit snijden maar.
 

Pilotter

  • #37
Renehi, kan je mij per PB sturen welke of wat voor universeel isoleer, je gebruikt?
 

Leerling schilder

  • #38
Waarschijnlijk was de ruimte waarin dit gebeurd is qua vochtigheid nog te hoog hierdoor duurd het langer totdat de kit is uitgehard ,wanneer je te snel over een kit heen schilderd dn krijg je dit soort problemen omdat het vocht ook uit de kit wil .ik zelf los dit meestal op door de acraelkit eerst te voorzien van een dun laagje grondverf dit kan ook op waterbasis zijn dit laat je een dag doordrogen en dan kan je de latex er overheen zetten let er wel op dat je geen product gebruikt wat eigenlijk een b- kwaliteit is want dat zijn juist de probleem veroorzakers (hier bedoel ik de latex mee)
 

renehi

  • #39
Ik gebruik een huismerk van een duitse bouwmarkt welke ook op de nederlandse markt opereert. Maar er zijn meerdere producenten die dit goedje maken, belangrijkste is dat er 'isoleer' in de benaming voorkomt en dat het overschilderbaar is door latex e.d.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #40
Of je kit nu met water of zeepsop (laatste werkt wel fijner) glad zet, maakt niet uit.

De combinatie van kit en verf klopt niet, de verf lijkt wel gekrompen bij het drogen.

Als je een goede acrylaat kit gebruikt zou dit niet mogen gebeuren.
Ik haalde hal de kit er terug uit en kitte het geheel opnieuw en indien mogelijk veel dunner, wel met een andere kit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu