Vereffening vloer / marbond douchebak

Stef92

  • #1
Hoi,

Ik heb nog een vraag met betrekking tot de vereffening in de badkamer. Op dit moment heb ik de vloer vereffend aan een aardmat in de cementdekvloer. Echter de plek waar de douchebak wordt geplaatst heb ik met een bekisting afgezet, aangezien er een vertraging is op de levering van de douchebak en ik toch graag vooruit wil met de rest. Zodra de douchebak er is hoog ik deze ruimte op met isolatiemortel en leg ik onze douchebak (van marbond) vast in de mortel, gelijk met de vloer. Echter ligt er onder de douchebak dus geen aardmat. Mijn vragen zijn:

- Kan dat kwaad dat hier geen aardmat ligt?
- Is het een mogelijkheid om als de douchebak wordt geplaatst hieronder nog een stuk aardmat te leggen? Zoja, wordt deze aardmat dan apart verbonden met het CAP? Of moet deze aardmat op een of andere manier gekoppeld worden aan de andere aardmat in de rest van de badkamer?
- Moet de douchebak ook vereffend worden? Volgens mij is dat niet nodig.

Alvast bedankt!

Vriendelijke groet,

Stef
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Onder de douchebak hoeft niet specifiek nog een extra aardmat te liggen.

Aardmatten die tegen elkaar logge kun je verbinden door die losse uiteinden in elkaar te vlechten. Of je vlecht er een blanke draad doorheen.
Als de matten verder uit elkaar liggen dan leg je ze apart naar het cap. Een vereffeningsdraad mag maar voor 1 vereffening worden gebruikt en dus niet worden doorgelust.

Douchebak, zolang van niet geleidend materiaal, hoeft niet te worden vereffend.
 
  • Like
Waarderingen: Stef92

Stef92

  • #3
Bedankt Vonken trekker! Ik weet genoeg.

Groet,

Stef
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu