Verduistering lichtkoepel

Duva

 • #1
Wij hebben op onze zolderkamer een lichtkoepel die we 's nachts willen verduisteren. We hebben daar wel een oplossing voor bedacht, maar zouden liever een speciaal rolgordijn hier voor willen kopen.

Wie weet of zoiets ook bestaat? Wij hebben op onze zoektocht er nooit een gevonden.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #2
Plaats even een foto lichtkoepel kunnen wij ook mee denken
 

Duva

 • #3
Op deze manier hebben wij het al ruim 20 jaar zo. Je moet met het ene touwtje het andere begeleiden om hem dicht te krijgen, anders vliegt hij uit de geleiders. Mijn man heeft op het doek kleine latjes geniet, waardoor hij niet naar beneden gaat hangen.

Momenteel zijn wij met een verbouwing bezig en willen wij het rolgordijn vervangen voor een nieuwe, beter gezegd een echte.
Zie voor meer info over onze werkzaamheden onze website: *****
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #4
Link in onderschrift en in tekst verwijderd i.v.m. reclame voor site, is hier niet toegestaan.
 

Patricio

 • #5
Ik weet dat VElux nu ook lichtkoepels heeft. Wellicht kan je even kijken of het formaat met 1 van hun modellen overeenkomt. Dan heb je kans dat zij een verduistringsysteem hebben op maat.

Anders is het mogenlijk om een plissezonwering of lamellen erin te maken. Deze kunnen speciaal voor liggende ramen gemaakt worden. maar of dat genoeg verduisterd??

Succes.
 

Duva

 • #6
Nee, Velux (mag je hier wel een merk noemen, i.v.m. reclameverbod?) heeft dat nog niet. En lamellen etc. geven niet voldoende duisternis. Onze buren hebben het op die manier.Bovendien hangen er zoveel draden voor langs dat de lichtopbrengst die je met een koepel hebt veel minder is.

Wij hebben ook gedacht aan rolgordijnen voor een caravan of camper, die zou je dan met het stokje kunnen geleiden waarmee je het raam ook open draait. Maar al die rolgordijnen zijn te kort. :cry:
 

Patricio

 • #7
Het probleem met een rolgordijn vlakhangend is dat de stof altijd naar beneden wil vallen, en dus een zak krijgt is het rolgordijn.
Het is wel mogenlijk om een rolgordijn met een veerbediening te vinden. maar speciaal voor dit systeem is er niets te vinden ben ik bang.

succes met jullie zoektochten de verbouwing!
 

Duva

 • #8
Klopt, een vlakhangend gordijn gaat hangen en daarom heeft mijn man er latjes op geniet. Deze glijden door plastic gleuven (net zoals die van een opbouwrolhor). Felux heeft voor lichtkoepels wel plisségordijnen. Deze hebben als nadeel dat een deel van de stof voor het raam blijft en dus het bedoelde 'meerlicht' tegenhoudt. Bovendien zijn ze alleen electrisch te krijgen en daardoor vinden wij ze beetje prijzig voor een zolderlogeerkamer. Ze kosten rond de 200-300 euro.

Misschien moet mijn man toch maar patent vragen voor zijn eigen ontwerp, want dat kost aan materiaal nog geen € 20,00. :roll:
 

Waldy

Specialist Zonwering
 • #9
Er is een speciaal rolgordijn hiervoor.
In de stof zijn balijnen op genomen zodat de stof niet gaat hangen.
De zijkanten hebben geleiding in U vorm met borstel.

Ik ben alleen even de Duitse fabrikant kwijt (komt nl niet zo vaak voor)

Zodra ik het weet zend ik wel even een PB
 

Duva

 • #10
Graag!
 

Kluske

 • #11
Neem een verduisterend plisse gordijn met spandraden, deze zijn speciaaal gemaakt voor lichtkoepels en lichtstraten
 

Duva

 • #12
Kluske,
Er zijn een heleboel berichtjes weg uit dit item, :?: :?: :?:

Maar om op jouw tip terug te komen: ik ken het, Velux maakt ze. Het kost een paar honderd euro en dat vinden wij voor een logeerkamer wel wat duur. Wat ik een nadeel vind is dat al die draadjes en de plisséplooien toch wat licht tegenhouden. Bovendien heb ik bij de buren gezien hoeveel stof er aan die draden blijven hangen.

Ik denk dat ik het oude -zelfgemaakte systeem- gewoon een nieuw stofje ga geven.

Wat mij betreft kan dit item weggehaald worden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #13
Dat er items weg zijn klopt, reclame is n.l. niet toegestaan op dit forum.
 

Kluske

 • #14
Ik bedoel geen luxaflex maar een ander merk.
deze leverd goedkoper en ook verduisterend.
 

Duva

 • #15
Als je het weet, wil je me dan een 'pb' tje sturen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu