Verdiepingsvloer van beton

Wimpie16

  • #21
Je hebt gelijk Pepjo we stoppen ermee.

en nu die borrel

groetjes en ik hou jullie op de hoogte.
 

Ralph

  • #22
Tempexbroodjes is iets moeilijker af te werken aan de onderkant :) ik zou die bims elementen ertussen doen, voordeel is dat de onderkant gelijk strak is en je geen beton er bovenop hoeft te pompen maar direkt estrich met een estrich matje erin. Scheelt al gauw 10 cm dan. Daarnaast zou ik ook eerst naar de wanden kijken, als die ook van bims zijn, zijn die niet geschikt voor puntbelastingen zoals broodjes dat heeft.
 

Pepjo

  • #23
Wimpie16 schreef:
de muren zijn > 60 cm dik we wonen op een berg (dus uitstekende fundering) ..
 

Wimpie16

  • #24
Bedankt voor je reactie Ralph maar je hebt het over bims?? Kun je aangeven wat je daarmee bedoelt ik ken dat niet (of noem het hier anders) ook estrich zegt me niks (dom he). de wanden zijn van rotsblokken, keien en met leem ertussen (1910 weet je nog!)

Ik heb trouwens met de aannemer afgesproken dat we het werk samen gaan doen, hij regelt (en rekent) de constructie's door, levert de materialen en ik (wij) doen het sloop en grove werk. Neemt niet weg dat ik toch intresse heb in jouw voorstel dus als je iets meer kan vertellen hou ik mij aanbevolen.

gr.(jarige) wim

ps. zal ook ff googele :lol:
 

Ralph

  • #25
Estrich is een afwerkvloer bestaande uit zand en cement. Je hebt al een deal met een aannemer zie ik, die zal het sowieso berekenen en de makkelijkst mogelijke materialen verwerken bij je. Dus komt goed toch!
 

Wimpie16

  • #26
Natuurlijk komt het allemaal goed, maar de aannemer kan ook op de voor hem vertrouwde manier gaan werken, terwijl er misschien wel andere materialen of methoden zijn. Ik weet alleen niet of deze materialen hier ook te koop zijn. Die estrich vloer (zand, cement spuiten) ziet er wel heel strak uit :lol: hier teken ik voor.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu