Verdeler Hydraulisch neutraal of actief

Pano001

  • #1
Ik wil mijn verdeler vervangen.

Is deze verdeler (volgens mij een WTH) Hydraulisch neutraal of Hydraulisch actief?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Actief: de aansluitingen naar de cv zitten aan weerszijden van de pomp. De pomp oefent dus een drukverschil uit op de rest van de installatie.
 

Pano001

  • #3
Ok bedankt. Wel grappig. Heb ooit mijn CV door een Nefit laten vervangen. Vandaag Nefit gebeld en deze geven aan dat op mijn CV ketel geen Actieve verdeler mag worden aangesloten.
Tot op heden, en hij hangt er al 8 jaar) geen enkel probleem. Veel erger vind ik dat het bedrijf dat m'n CV heeft geïnstalleerd hier niet bij stilgestaan heeft.

Dat ter info.

Ik heb inmiddels een Robot 1 groep standaard verdeler liggen. Deze is hydraulisch neutraal en mengt 50% retourwater met 50 aanvoerwater.(Verdeler kan ook actief worden gemaakt). Ik ben een beetje bang dat deze verdeler de vloer niet voldoende warm gaat krijgen als ie Hydraulisch neutraal is. Hij is bestemd voor hoge temperatuur ketels.

Ik kan deze nog inruilen voor een Robot LTV verdeler met een WattFlow inregelventiel. Die is m.i. Hydraulisch actief. Klopt dit? Met deze verdeler kan ik het retourwater dus beter mengen en deze is bestemd voor HR CV ketels.

Cv is HR Modulerend. CV temp staat 60 graden en huidige verdeler laat maximaal 40 graden door.

Wat is wijsheid?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Nefit kan dat nu wel zeggen, maar in de handleiding lees je dat niet zo letterlijk hoor.
 

Pano001

  • #5
Ik heb nog wat informatie ingewonnen. De LTV verdeler werkt neutraal als het inregelventiel helemaal open staat. Gezien het feit dat er nu een actieve op zit zonder problemen (ook op stand 3 van de pomp) en het feit dat dat de LTV verdeler ook als neutral kan worden ingesteld ga ik de verdeler toch maar omruilen voor een LTV exemplaar. Kan ik het allemaal zelf beter regelen en dus de voetjes warm houden.
 

Marcn88

  • #6
Altijd goed zo kunt u zelf de mengstroom instellen voor het hoogste comfort
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu