Verbouwen berging

Ricardo81

  • #1
Beste mensen,

Eind dit jaar wordt onze nieuwbouwwoning opgeleverd. Deze heeft een grote, verwarmde berging (30m2, 2.70m hoog), die wij (zoveel mogelijk) als woonruimte bij het huis willen betrekken. Zie hierbij de foto van de bouw.Er zijn een paar dingen waar ik wel wat ideeën voor kan gebruiken:

- Op het plafond komen vanuit de bouw houtwolcementplaten. Ik zou het plafond het liefst strak willen afwerken. Ik dacht zelf aan het laten plaatsen van een spanplafond met spotjes. Maar wat doe ik met die enorme rioolbuis? Als ik het plafond verlaag tot onder de buis, valt er heel veel hoogte weg (schat wel 30-40 cm, zie ook bocht tegen achtermuur) en ik denk dat het gek staat in relatie tot de trap. En als ik hem in het zicht laat, kan dan een spanplafond nog wel?

- In de hoek rechts komt een warmtepomp. Vanwege de herrie wil ik graag een geïsoleerde metal stud wand met deur plaatsen. Hoe kan ik dat het mooiste doen? In hoek van 45 graden met beide muren (en lukt dat wel met metal stud wand) of loodrecht?

Alle ideeën welkom!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Is deze ruimte wel geschikt als woonruimte? Is er daglicht, ventilatie?

Wat is de reden van de houtwolcementplaten? Die kan je wellicht weglaten en het plafond gewoon schilderen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
De rioolbuis zul je moeten inpakken in isolatie (tegen geluid) en omtimmeren met een koof. Wellicht kun je dit combineren met binnenwanden.

De houtwolcementplaten zorgen voor een thermische isolatie welke onbrandbaar is. De berging is in principe een onverwarmde ruimte.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu