Verbogen kunststofvenster in de keuken

Ricardo64

 • #1
In mijn keuken heb ik een kunststofvenster die geplaatst is boven het gasfornuis. Heel praktisch is het natuurlijk niet en ik heb hier zelf ook niet voor gekozen. Door de warmte is het in de loop van de tijd verbogen en niet fraaier op geworden (zie foto).

Nou ben ik bezig om de keukenrenoveren en ik ben er nog steeds niet uit wat handig is. Ik heb een tweetal opties bedacht:

- Het kunststofvenster vervangen door een stenenvenster. Dan wordt die uiteraard wel korter waardoor die minder boven het gasfornuis hangt.

- De tweede optie is om het afgebogen stuk voorzichtig weg te snijden en over de hele lengte een hoekprofiel bovenop de zijkant van het venster aan te brengen. De kieren dan goed afkitten natuurlijk Dit biedt dan bescherming tegen de warmte.

Mijn voorkeur gaat uit naar de tweede optie maar misschien heeft iemand anders een betere oplossing want dan hoor ik het graag!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Het kozijn is nog intact, echter de aftimmering en de vensterbank zijn wel vervormd door de hitte van de kookplaat.

  Ik zou deze vervangen, en het liefst door een onbrandbaar materiaal zoals vezelcement of keramisch materiaal. Een hitteschild van RVS of gehard glas zou ook al kunnen helpen.

  Een andere plaats voor de kookplaat/fornuis is zeker geen optie?
   

  Ricardo64

  • #3
  Bedankt voor je reactie.
  Daar heb ik ook nog over nagedacht maar de aansluitingen zitten in de muur. Dan zou ik de muur moeten openbreken, aansluitingen verplaatsen etc. Daarnaast is het fornuis aangesloten op de oven en zit mijn afzuigkap nog boven het fornuis. Het geeft me heel veel extra werk.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu