Verbinding Slim Tube naar bestaande afvoer

SP3

  • #1
Allen,
Ik heb in de muur een slim tube voor de nieuwe afvoer. Die is onderaan rond 45mm diameter. Ik moet een stukje van 20cm overbruggen naar het afvoerpunt in de grond (ook 45mm). Hoe zouden jullie dat verbinden? 50mm buis over de 45mm slim tube en dan een 90 graden bocht van 50mm naar 40mm om weer in de bestaande afvoer te komen?
Bedankt alvast!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Wel vreemd onder aan heeft ie 50mm aan gesloten en boven komt een r.o ring 40x32
45 mm is geen afvoer maat.
Plaats eventueel een foto.
 

SP3

  • #3
Hoi Henk, snap je antwoord niet goed. Alles is onderaan. Muur uit diameter 45mm, 20cm verderop de grond in ook 45mm. Dus recht stuk buis + 90 graden hoek denk ik maar lijkt niet direct makkelijk te vinden in die maten.
Gr
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
45 mm is geen afvoer maat
die slimtube heeft 50mm buiten maat onder aan.
 

SP3

  • #6
Henk, klopt buitenmaat is 50mm, van de afvoer in de grond denk ik ook. De Slimtube komt recht de muur uit, dan stukje in de dekvloer en dan 90graden bocht. Met wat voor verbindings stukken wordt dit doorgaans gedaan welke op die 50mm buitenmaat past?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Er zijn zelfs ook slimtube van 160cm zodat je de leiding wat in beton loopt horizontaal door kunt trekken naar het punt waar de aansluiting van de tube komt zodat je geen rare bochten in hoeft te maken, dit is ook niet bevorderlijk voor de door stroming.
Je kunt lijmen of rubber manchet 50mm aansluiten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu