Ventilatieroosters vervangen

sandert93

  • #1
Beste klusidee

wij hebben thuis ventilatieroosters die helaas bij een goede wind (intern) klapperen. Deze willen wij vervangen maar ik kom er niet uit met google om welk soort ventilatierooster het gaat. Ik hoop dat jullie antwoord hierop hebben!

ECC6F821-0C7C-4711-80AC-B062AEEF8A04.jpeg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Graag een betere foto.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
BUVA Topstream. Probleem is te verhelpen door kleine dempertjes op de klep van het rooster te plakken. Stuur hiervoor even een berichtje naar het bedrijf.

Rooster is ontwikkeld voor de HSB-markt, en ik ken geen alternatief wat in dezelfde sparing past.
 
  • Like
Waarderingen: sandert93

sandert93

  • #4
Bedankt Walker, het gaat idd om de buva topstream. waar zouden deze dempers dan geplaatst moeten worden? in het rooster of op de klep waarmee je het rooster open en dicht doet?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Dit zijn ZR roosters (zelfregelend). Het klepperen komt van de interne klep die voorkomt dat het bij harde wind gaat tochten in huis. Het klepperen is irritant, maar zorgt wel voor meer comfort.

Als daar een veer voor geleverd kan worden, hoor ik dit graag. Kom de roosters in m'n werk zeer veel tegen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Het is geen veer. Het rooster is luchtdruk gestuurd: Boven de 10 Pa wordt de klep dichtgedrukt, waar door de luchttoevoer geknepen wordt. Want overmatig ventileren geeft tochtklachten.

Alleen bij hardere windvlagen hoor je de klep dichtslaan. En als dit repeterend is, wordt dit als hinderlijk ervaren. Een paar zachte schuimpjes die de klep opvangen gaan dit tegen. 2 a 3 stuks per klep zijn voldoende. Dat kun je ook prima zelf doen, want je kunt het hele rooster uit de sparing trekken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu