Ventilatierooster WC geurdicht afdekken

Ylvje

  • #1
Hallo,

Ik woon in een appartement in een flat (huur). Deze appartementen zijn oud en niet meer recent opgeknapt o.i.d. Ter illustratie, er zit nog een geiser in mijn keuken, dus het is echt oud. Nu is het zo dat onder mij 8 volwassenen wonen die de hele dag met zijn allen binnen en buiten op beide balkons roken. Hun rooklucht komt via het ventilatierooster binnen in mijn appartement. Dat rooster komt uit op mijn wc. Als ik dus de wc-deur open, ruikt het daar alsof iemand er een pakje sigaretten heeft gerookt. Omdat ze ook onder mijn ramen en op de balkons roken kan ik moeilijk ventileren en komt deze lucht dus in mijn appartement. Dat is erg vervelend en ook niet gezond... Ik ben er beetje klaar mee en wil daarom proberen het ventilatierooster luchtdicht af te dekken.

Ter info: VVE, huurbaas etc benaderen is al gebeurd maar ze kunnen niks doen, want deze mensen mogen roken in hun eigen huis +balkon. Ik zou dus alleen geholpen zijn met opmerkingen betreft het afplakken van het rooster.

Een foto van het betreffende rooster is bijgevoegd. Iemand tips over hoe ik dit rooster het beste kan afplakken zodat het de vieze rookgeur niet via dat rooster bij mij naar binnen komt? Ik zat zelf te denken aan afplakken met duc-tape o.i.d. maar weet niet of dit geurdicht zal zijn? De meur eromheen is bobbelig, dus de vraag is ook of tape goed blijft plakken? Alle tips zijn welkom! Alvast veel dank!
WhatsApp Image 2022-08-15 at 11.40.33 AM.jpeg
 

robdeb

  • #2
Je zou een plaatje multiplex van ongeveer de dikte en formaat van het rooster kunnen nemen. Rooster losschroeven, op multiplex leggen, gaten aftekenen op multiplex, gaatjes uitboren en vervolgens met de vier schroeven van het rooster het multiplex plaatje tegen het kanaal schroeven.

In normale situaties zitten dit soort kanalen er natuurlijk wel met een reden (gezond binnenklimaat door aanvoer buitenlucht), maar ik maak uit je verhaal op dat het er met de rooklucht binnen niet bepaald gezonder op wordt...
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Ducktape plakt heel erg goed, en is geur dicht.
Plak dan alleen op het rooster en niet op de muur.
Maarja dan ben je wel je ventilatie kwijt in het toilet.
 

Ylvje

  • #4
Aah dank! Ik ga eerst maar eens met tape aan de slag en als dat niet werkt dan schroef ik hem denk ik toch maar los (als dat wil, want er zitten 10 lagen verf overheen). De ventilatie ben ik dan inderdaad kwijt, maar liever dat dan dit:wink:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Is het niet verstandiger om in dat gat een ventilator te knutselen. Huisbaas VVE zouden je daarin kunnen ondersteunen.
 

Ylvje

  • #6
@Wgb Het is een ventilatiekanaal die verbonden is met de andere appartementen maar naar mijn mening niets doet dan vieze lucht verspreiden die van anderen afkomstig is, dus ik zie niet in wat dat zou helpen en daarnaast willen verhuurder en VVE niks doen en niet meewerken helaas.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Je mag daar ook geen ventilator op aansluiten.
Het is een gezamenlijk ventilatie kanaal.
Als je daar een ventilator op aansluit, dan blaas je de stank naar de beneden en boven buren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu