Ventilatiegat plafond dichten

JFW

 • #1
Hallo allemaal,

Bij het verwijderen van de oude koof ben ik nog een ventilatiegaat tegengekomen welke ze nooit dichtgemaakt hebben na het plaatsen van het nieuwe gaat vóór de oude koof.

Een van beide gaten wil ik uiteraard nu dichthebben aangezien deze niet meer bedekt worden met een nieuwe koof o.i.d.

Wat zouden jullie doen en vooral hoe? De voorste dichtpurren en mee laten stucen als ze het plafond binnenkort komen doen? Dan zit het ventilatierooster ook mooi uit het zicht achter het scheidingswandje.
10F7C582-DE51-47A3-B9BE-18F1C75812F9.jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
 • #2
Als er aan de buitenkant nog een pijp zit, kan je beter die ook weghalen. De isolatie plaats je op de hoogte van de dakisolatie.
 

klussende

 • #3
steenwol erin? pur is slecht voor het milieu en gezondheid....
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #4
Op steenwol kun je slecht stuccen...
 

klussende

 • #5
ik heb het gat daarna afgedicht met een paar stukjes gipsplaat op maat op elkaar en dan erin en daar dan overheen gestuct, ik weiger dan ook gewoon pur te gebruiken omdat het even slecht is als asbest zo niet slechter, het roundup van het bouwen zeg maar....maar ik weet dat de meesten voor de pur kiezen
 
 • Like
Waarderingen: IJkenhout

JFW

 • #6
Ik heb uiteindelijk een houtje in enigszins ronde vorm erin weten te schroeven en heb daar een gipsplaatje, ook enigszins rond, op geschroeft en uiteindelijk de naden met pur gevuld.

72D4D2FE-3353-4A1B-BD47-912B4BA06482.jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
 • #7
Heb je er wel isolatie achter gedaan?
 

JFW

 • #8
Nee geen isolatie erachter gedaan, zit in het plafond en gaat via buizensysteem naar centrale ventilatie op zolder. Komt dus geen weersinvloeden van buiten bij. Kan het altijd nog wel doen als het nodig is, vanaf het achterste gat was de buis verlengt naar het tweede gat dus die is nog altijd bereikbaar.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #9
Volhens mij is hwt gewoon een keuken aansluiting.
De eerst is voor een motorloze afzuigkap, en de 2e voor de ruimteventilatoe alsnde kap is gesloten.
 

JFW

 • #10
Nee, de eerste was het eerste gat wat ooit voor de ventilatie is geplaatst. Later is ooit een afzuigkap geplaatst waarbij het afzuigkanaal via de muur naar buiten ging in een koof. Omdat de koof over het eerste gat viel hebben ze een tweede gat geplaatst vóór de koof, welke ik nu dicht heb gemaakt aangezien het eerste gat weer vrij is. Zie bijgevoegde foto van tijdens de verbouwing waarbij alle drie de gaten zichtbaar waren. Die in de muur (naar buiten) en een in het plafond zijn nu dicht.
E7773016-201C-4FD4-AAAC-DD7D327D7E63.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu