Ventilatiegat dichtmaken

flinka

  • #1
Ik heb een huis gekocht waar er in de voorgevel een enorm ventilatiegat zit. Het gat komt gewoon boven het gipsplafond in het toilet uit en logischerwijs brengt veel kou naar binnen in de winter. Het is een gat van 30x20cm en dat is een beetje tegenstrijdig omdat het hele huis best goed geïsoleerd is. In het gat is een metalen huls gestopt, ik denk om het geheel tussen de buitenmuur en de spouwmuur te overbruggen.
Ik ben nu voornemens een ventilator aan te brengen met wtw en een buisdiameter van 110, ik wil dus eigenlijk de rest van het gat weer dicht maken. Gaarne tips hoe dit het beste aan te pakken.
De buitenmuur is gewoon van metselstenen
1000017193.jpg

1000017192.jpg

1000017191.jpg
Zie bijgevoegde foto's voor een indruk
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ik zou die metalen koker eruit slopen, pvc buis erin in de juiste maat voor de ventilator en de rest weer afwerken inclusief isolatie. Zelfde als de rest van de muur.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Dit lijkt verdacht veel op een oude geveldoorvoer van een Vaillant ketel.
 

flinka

  • #4
@Ronny de ketel staat op zolder en dit is bij de voordeur, dus ik denk niet dat het dit is, maar kan ook zijn dat de vorige bewoner het hierin heeft gezet en dat het daar wel van kwam

@Vonken_trekker
Dus jij bedoelt binnenkant dichtmaken met kalkzandsteen dan isolatie en dan buitenkant metselen met gewone stenen daarna normale pvc doorvoer en installeren zoals ieder normaal ventilatie?
In alle eerlijkheid kan ik niet metselen dus ik hoopte op een iets gemakkelijker oplossing
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
een houtenplaat er op maat voor/inmaken met hierin een kleiner rooster kan ook.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu