Ventilatiebuizen keuken

laravelk

  • #1
Wegens ziekte van onze aannemer slopen wij momenteel zelf onze keuken, met enige spoed moet er o.a. een nieuw plafond in. Bij het slopen kwamen we de buis tegen die vermoedelijk bij de mechanische ventilatie hoort. Ik heb geen idee waar de motor zit, al sinds de aankoop doet deze ventilatie het niet. In de buis zit ter hoogte van de muur een prop glaswol en pur. Als de motor onder het verlaagd plafond in de schuur zit en deze buis daarop aangesloten is, kan ik me voorstellen dat de ventilatie het al heel lang niet doet.
Ik wil het nieuwe plafond graag hoger plaatsen dan het oude plafond. Wat is wijsheid? De hele buis verwijderen tot aan de tegenoverliggende muur en het gat herstellen of een poging doen om de mechanische ventilatie te vervangen en de buis ontstoppen en het plafond toch lager met een koof te maken.
Ook de badkamer wordt binnenkort vervangen, daar zou ik een andere oplossing kunnen zoeken voor de ventilatie.
Daarnaast ligt er een halve buis op de keukenvloer, ook die is volgepurd. Enig idee wat dit zou kunnen zijn?

20210212_082049.jpg 20210212_082043.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat zijn ventilatiebuizen. Het is verstandig de gehele ventilatie van de woning uit te zoeken / in orde te brengen. Dit is de basis voor een gezond en comfortabel huis. Overweeg balansventilatie.

Op deze pagina vind je een PDF met meer nuttige info over ventilatie van je huis.
 

laravelk

  • #3
Ik heb ook op meerdere punten een soort ventielen in slaapkamers en woonkamer, waarschijnlijk is de basis gelegd? Ik ga ernaar laten kijken
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu