Ventilatie onder betonvloer op zand

Herbiek

 • #1
Hallo,

De serre die we gaan bouwen wordt gezet op een betonvloer op zand. Deze komt tegen volledige achtergevel te staan van ons huis waardoor de huidige ventilatiegaten helemaal onbruikbaar worden.

De ventilatie gaten zaten net onder het maaiveld omdat er geen bovengrondse spouwmuur in onze aluminium achtergevel zit.

Ons huis is gebouwd op zand en de kruipruimte is kurkdroog (ben er afgelopen zaterdag nog geweest).

Die zwarte "ventilatieroosters" voor in de spouw (soort van periscoopvorm) zijn niet lang genoeg om de afstand tussen oude achtergevel en nieuwe achtergevel (2,5 meter verderop) te overbruggen.

Zijn er mensen die ervaring hebben met zoiets... mogelijk het vervormen van een ronde pvc pijp met een verfbrander tot rechthoekige vorm zodat deze redelijk strak over de ventilatiekoker gezet kan worden (eventueel opvullen met pur).

Of is ventileren in ons geval maar onzin?

Graag tips, ideeën etc..
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De originele roosters zitten er niet voor niets, ventilatie zal dus wel nodig zijn.
  U kunt met pvc-pijpen een verbinding maken naar buiten d.m.v. de door u geopperde mogelijkheid van verwarmen en passend maken op de andere roosters.
  Het is handig hiervoor een blok hout te gebruiken dat iets taps toeloopt, de verbinding kan gekit worden.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu