Ventilatie met geluidsisolatie in gevel

Jelmerv

  • #1
Hi, ik ben mijn appartement in Amsterdam aan het verbouwen en aan de voorzijde zitten 2 suskasten voor ventilatie inclusief geluidsisolatie in verband met de drukke weg aan de voorzijde met trams en bussen. Ik ga de binnenmuur isoleren door middel van een voorzetwand en ben op zoek naar een vervangende oplossing. De suskasten die ik op internet tegenkom zijn echter allemaal voor in raamkozijnen. Voor op de gevel zijn er geen oplossingen die ik kan vinden. Hoe kan ik toch voor ventilatie aan de voorzijde zorgen met beperking van het geluid van buiten?



 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zie ik maar een klein beetje gevel. Zou daar iets te halen zijn. Ik heb een decibelmeter op mijn smartfone. Op de buiten-en de binnenkant van die kasten zou ik provisorisch een stevige stukje plaat luchtdicht monteren en dan maar meten is weten.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wat is de bedoeling?

Kunnen de huidige niet gewoon blijven?
Verlengen is waarschijnlijk eenvoudig.
Het isolatie materiaal vernieuwen kan waarschijnlijk ook.

Kijk eens naar een dwarsdoorsnede van een nieuwe, het zijn eenvoudige dingen, ook zelfbouw (of laten maken) is een optie.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Zo te zien is het rooster aan de binnenkant inderdaad een los rooster wat iets verder naar binnen teruggeplaatst kan worden. Haal deze maar eens los. Wat zit erachter?
 

Jelmerv

  • #5
Bedankt voor jullie reacties. Ik zal ze morgen van de muur halen. We vinden de kasten niet echt mooi op de huidige manier en willen ze daarom vervangen. Bovendien sluiten ze niet volledig het gat in de buitengevel af, de kasten lijken te laag geplaatst. Ter hoogte van de bovenkant van elke kast, kijk ik zo door het gat in de buitengevel heen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dan heb je het eerste geluidslek tegen het lawaai van de straat te pakken.
Wie weet hoe goed die kasten het geluid dempen. :wink:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Via google vind ik diverse mogelijkheden voor roosters in een gevel. Mocht je de bestaande willen vervangen... Misschien is een nieuw rooster aan de binnenkant echter al voldoende.
 

Jelmerv

  • #8
Nou ik heb ze van de muur gehaald en wat blijkt, er komt een mooie metalen suskast achter de multiplex ombouw vandaan. Misschien had ik dat als eerste moeten doen... :roll: Ik denk dat ik deze goed kan hergebruiken als ik deze schoonmaak en direct tegen het gat in de gevel kan maken. In de kast zitten 2 isolatieplaten. Ik ga een voorzetwand maken, waarin ik de kasten kan verwerken. Dank voor alle tips tot zover!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu