Ventilatie inductiekookplaat op bestaande oven

Chant

 • #1
Ik wil in een bestaand keukenblok op de plaats van het gasstel een inductiekookplaat installeren. Onder het gasstel zit een elektrische oven. We hebben 2 fasen en een perilexaansluiting en de oven zit op een andere groep, dus dat zou ok moeten zijn. De ruimte boven de oven tot aan de rand van de aanrecht is ongeveer 7 cm en aangezien de meeste inductiekookplaten rond 5 cm dik zijn zou dit theoretisch passen. Echter, ik vraag me af of de apparaten voldoende kunnen ventileren zo, en of ze niet te heet worden. Lees verontrustende berichten over bestek in besteklades onder een inductiekookplaat dat gloeiend heet wordt. Wat betekent dit dan voor de electra van de elektrische oven? Kortom, wat moet ik doen om dit goed aan te pakken? alvast dank voor jullie antwoord
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • CV__

  • #2
  In de handleiding staat vaak wel hoe te monteren en wat te doen voor de ventilatie. Ik heb zelf m'n inductieplaat al jaren boven de oven. Dus inductiekookplaat direct boven oven en onder de oven nog een klein laatje (Ikea Faktum kastje, "grote" oven)
  De oven is vooraan (bedieningspaneel) het hoogst; naar achteren wordt hij snel lager. Hangt ook af van wat voor oven je hebt; cheapo ovens hebben slechte isolatie en worden veel heter aan de buitenkant.

  Bestekla onder inductieplaat sluit het geheel juist veel meer op, en lades worden vaak ook tot de rand volgepropt.

  2 fasen... je bedoeld dus gewoon enkelfase 2x16A? Dat beperkt je keuze voor kookplaten. Dan kun je alleen kookplaten met twee aparte nul contacten nemen. Dus geen Ikea / AEG maar bijv wel platen van de BSH groep.

  Als je hoofdaansluiting 3-fase is; dan een krachtgroep plaatsen voor de kookplaat en geen "kookgroep".
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu