Koelvriescombi zonder ventilatie(rooster)?

VES

  • #1
Goedendag,

Onlangs is bij mij een inbouw koelvriescombi geplaatst in een hoge afgesloten kast die vanaf de vloer (zonder plint) tot 3 cm onder het plafond loopt. Het apparaat staat 3,5 cm van de muur en direct onder de deur van de vriezer zit een la tot aan de grond, waardoor er geen ruimte is voor een ventilatierooster onderin.

Nu weet ik hoe belangrijk luchtcirculatie is voor het behoud van je koelvriescombi dus dit lijkt mij onhoudbaar. Hoe zien jullie dat?

In mijn optiek zou de la eruit moeten en in het frontje een rooster moeten worden geplaatst zodat er een luchtstroom mogelijk is, en omdat de kast nagenoeg tot het plafond loopt, zou er dan ook een rooster bovenin moeten worden geplaatst (bij voorkeur aan de zijkant zodat het minder zichtbaar is). Of zien jullie alternatieven / is de huidige inbouwconstructie wel mogelijk?

Hoor graag jullie visie, veel dank!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wat heb je zelf afgesproken met de leverancier van de keuken?
 

VES

  • #3
De keuken is op maat gemaakt, en de uitvoerder vindt die ventilatie onzin, maar volgens mij is die juist nogal cruciaal?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ventilatie wordt vrijwel altijd voorgeschreven door fabrikanten van inbouwcombi's en staat dan ook in de inbouwhandleiding aangegeven.
VES schreef:
de uitvoerder vindt die ventilatie onzin
Kan hij wel vinden, maar als de koelcombi niet volgens voorschrift is geïnstalleerd, heb je geen enkele (fabrieks-)garantie. En waarschijnlijk zal de leverancier van de koelcombi, als het erop aan komt, dan ook geen garantie geven, zeker niet indien dat een ander is dan de betreffende uitvoerder. Ook al zijn beide ingeschakeld door dezelfde keukenleverancier, daar zit jij dan mooi tussenin.

Mijn suggestie: probeer op het Internet bij de fabrikant van de koelcombi de inbouwhandleiding te vinden en bepaal aan de hand daarvan je actie naar die 'uitvoerder' toe.
 
  • Like
Waarderingen: VES

VES

  • #5
Veel dank voor je nuttige reactie en suggestie, ik ga er achteraan!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu