Ventilatie in badkamer met vochtsensor

Noahjazz

  • #1
Hallo allemaal,

Ik zit even te klooien met het volgende:
Omdat onze badkamer te weinig ventilatie heeft heb ik een ventilator in de gevel geplaatst. Aangezien ik hem rechtstreeks op de stroom heb staan heb ik er eentje genomen met vochtsensor. Ideaal lijkt mij; na het douchen slaat hij aan en gaat door tot dat de luchtvochtigheid onder een ingesteld niveau is. Prima lijkt mij.

Maar ehhh....hij werkt niet. Inmiddels heb ik de tweede er in inzitten en kan me niet voorstellen dat hij ook kapot is. Aan de potmeterjtes draaien heeft geen zin, aanslaan doet ie niet. Ook niet met een kop heet water onder z'n neus.

Nu merk ik wel dat er best veel tocht/wind door uitgang naar binnenkomt. Zou het daaraan liggen en dat de sensor daardoor niet goed werkt? Moet je daar een speciaal klepje voor hebben? Bijv. zo'n rooster met lamellen?

Ik hoop dat jullie ervaring of goede ideeën hebben. Dank alvast.
Robin
 

Yeki

  • #2
Heb je een aansluitschema? Is hij goed aangesloten? Staat er een schakelaar tussen, of staat hij constant aan? IS het vochtig in je badkamer?

Je vraag over een lamellenrooster/terugslagklep ivm tocht kun je eens testen door even een prop in de afvoerbuis te doen en kijken of de ventilator dan aanschakelt.
 

Fiesiekus

  • #3
Als je langdurig op de sensor blaast, zou ie moeten gaan draaien.
 

Noahjazz

  • #4
Hij is wel goed aangesloten, mits de handleiding onjuist is...En hij staat rechtstreeks geschakeld zonder schakelaar.
Ik zou inderdaad wel de ene kant kunnen afsluiten ja, misschien is die sensor wel gevoelig voor frisse lucht. Dat blazen kan ik wel proberen.

Dank iedergeval.
 

@rie

Specialist Elektra
  • #5
Post eens een kopie van het schema en de beschrijving die bij de ventilator zit.
 

Noahjazz

  • #6
Gelukkig is het opgelost. Ik heb mijn laatste versie omgeruild en de nieuwe doet het gelukkig.......:)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu