Badkamer ventilatie onderdelen

ProfBeun

  • #1
Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar onderdelen voor een simpel badkamer ventilatie systeem. Ik heb bijvoorbeeld een ventilator op het oog van 100mm. In de ventilator wil ik een terugslagklep 100mm. Tot hier toe past het allemaal. Omdat badkamer ventilatie warme en vochtige lucht betreft zal de ventilatiebuis geïsoleerd moeten zijn vanwege condensatie die anders zal optreden langs de binnenwanden. Er blijken geen flexibele geïsoleerde ventilatiebuizen te zijn van 100mm, dus dan moet ik per se 125mm nemen en daarbij komt dan nog eens een 100mm naar 125mm koppelstuk. Bij het dak aangekomen heb ik een dakdoorvoerpan nodig, deze heeft een achterlijke maatvoering van 131mm. De 125mm en 131mm doorvoer kunnen volgensmij niet eens gekoppeld worden, dan heb je wéér zo'n dure propriëtaire (scheldwoord)-ventilatiebuis voor nodig. En als je die eenmaal hebt, heb je toch wéér een koppelstuk nodig. Al met al zit ik dan aan zo'n €200 om een beetje lucht af te voeren.

Is er niet iets simpelers wat ik over het hoofd zie? Het lijkt mij dat er iets moet zijn van ventilator rechtstreeks aan ventilatiebuis (zonder koppelstuk), de ventilatiebuis gekoppeld aan dakdoorvoerpan, en dan op deze pan een "schoorsteentje" zetten tegen de regen en ongedierte. Ik heb niet zo'n zin om €200+ uit te geven aan een simpele badkamerventilatie. Misschien snap ik iets niet, of zie ik iets over het hoofd, dus als iemand een goede en goedkope oplossing heeft dan hoor ik dat heel graag.
 

ProfBeun

  • #2
Ik heb een 125mm ventilator gevonden voor goedkoper, die past dus mooi op de 125mm flexibele geisoleerde ventilatiebuis. Een dakdoorvoerpan van €48 vind ik al aan de prijs en daar MOET dan per se nog een dakdoorvoer (buis) van €58 bij vanwege de 131mm maatvoering. Is er niet een dakdoorvoerPAN waarbij ik een pvc buis van 125mm als dakdoorvoer kan gebruiken? Daar zet ik dan gewoon zo'n kapje op die past, tegen de regen en ongedierte.
 
Laatst bewerkt:

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Om hoeveel meter gaat het?
Kan je 100mm niet zelf isoleren? Met bijvoorbeeld isolatie noppen folie en alu tape is dat eenvoudig.
 

ProfBeun

  • #4
Het is niet meer dan 2 meter. Zelf isoleren zie ik niet zitten, lijkt me een heel erg gedoe.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu