Velux verduisterend gordijn 1 kant touw los

Edwin109

  • #1
Probleempje; van het velux verduisterend rolgordijn is aan 1 kant de spanning van het geleidedraadje af. Hierdoor blijft hij niet gesloten. Het touwtje is 2x zo lang geworden en er is een klein veertje zichtbaar aan de bovenzijde die daar volgens mij niet hoort...

Type dakraam GFL 606 4000
Nummers op cassette: DKL 43 AK 10 KA en er staat ook nog 450374

Kan iemand mij helpen? Geen idee wat er aan de hand is en wat ik moet bestellen of repareren..

Alvast bedankt
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Het knoopje van de draad zal los gekomen zijn.
Het veertje zorgt voor de spanning
Op de site van de fabrikant is de handleiding te downloaden
 

DSR9500

  • #3
Mogelijk is de plastic houder van het veertje afgebroken

heb ik nl eens aan de orde gehad

Even bellen met Velux en sta versteld van de service
 

Sanjo

  • #4
Ik heb 't ook een keer gehad. Er was inderdaad een zwart onderdeeltje in de bak helemaal vergaan door de zon. In dit onderdeeltje zit het uiteinde van het touw aan een veertje.
Firma gebeld en ze hebben me keurig een nieuw setje gestuurd. Het is wel even knutselen en logisch nadenken, maar het is zelf te doen als je handig bent. En anders wordt het een nieuwe.

Geen reclame, mod. Aangepast.
 

Ssmets

  • #5
Velux heeft zijn ondersteuning drastisch teruggeschroefd. Men heeft mij proberen af te schepen door te zeggen dat de kosten voor herstel te groot waren en dat ik een nieuwe moet kopen. Nadat ik een foto van het gebroken kleine zwarte onderdeeltje (kost volgens mij geen 10cent) opstuurde en meldde dat dit de oorzaak was, zei men dat men het niet meer kan krijgen. Ik heb hen gezegd dat ik er voor wil betalen, maar daar reageert men niet op. Men heeft dus beslist om geen fatsoenlijke ondersteuning meer te bieden en proberen een extra gordijntje te verkopen ipv van een positief imago te behouden. Exit Velux.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu