Veilig dakkapel schilderen

-stuffie-

 • #1
Hallo,

Ik wil binnenkort mijn dakkapel gaan schilderen, maar ik vind het een beetje eng. Schuin dak, naar beneden vallen enzo... Zijn er nog speciale technieken om dit veilig te doen? Hoe doen schilders het? Gewoon op de pannen staan en hopen dat het goed gaat?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Dat gaat zeker niet goed! Je hebt een ladder nodig die hoog genoeg is en stevig op de grond staat. Evt. losjes bevestigen aan de dakgoot. De wangen van de kapel doe je door de ladder tegen het dak naast de kapel te leggen.
   

  -stuffie-

  • #3
  Jeetje, dat lijkt me onmogelijk. Ten eerste moet dat een hele lange ladder worden en ten tweede moet daar dan een knik in. Zo schuin is het dak nou ook weer niet. 45 graden ofzo. En de dakkapel is nog een meter of drie van de daggoot verwijderd.

  Maar je brengt me wel op een idee. Misschien kan ik een ladder uit het dakkapelraam steken en binnen vastmaken.

  En moet je jezelf dan vastmaken aan de ladder?
   

  Fiesiekus

  • #4
  Ik zou er zo niet aan beginnen! Vraag desnoods of een bedrijf een steiger voor je komt plaatsen.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
  Dit wordt een echte Circus Boltini trapezeact!

  Overlaten aan een schildersbedrijf. Deze beschikken over speciaal steigelmateriaal om langs de wangen van de dakkapel te komen. Aangezien de dakkapel nog 3 meter van de goot staat is een hangsteiger om de daknok de meest aangewezen oplossing.

  Normaliter doen we het nog wel eens door de panlatten als trapje te gebruiken. Door de pannen te verwijderen. Dan nog heeft u een valschermbeveiliging nodig. Nogmaals: aan een prof overlaten!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu