Vastzetten WC bril

AvDijk

Vaste Beantwoorder
 • #1
Hoe krijg je een toiletzitting vast, dat het niet van links naar rechts wiebelt?

De toiletzitting heeft ronde metalen plaatjes, in het midden zitten draadeinden M6 die door veel grotere gaten in de toiletpot gaan.
Uit het midden van die plaatjes zitten met schroefjes stangetjes naar de scharnieren van de toiletzitting en deksel.

Te gemakkelijk gaan die metalen plaatjes heen en weer, dit draait die metalen plaatjes iets dus binnen de kortste keren zitten draadeind en schroefjes niet meer vast.

Onder die metalen plaatjes zit nu een hardplastic ring, is het beter hier iets van rubber te maken, zodat het minder schuift? Of wordt dit gekit? Of een bus oid over die draadeinden heen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Markus

  • #2
  De meest zittingen die men bij de bouwmarkten koopt hebben deze wijze van montage. Ik ben hier niet erg van kapot van vanwege het hierboven vernoemde probleem. Ik heb zelf ook geen echte goede manier om deze zittingen vast te zetten.

  Wat het beste gaat is zorgen dat de scharnieren zo zijn afgesteld dat de draadeindjes midden door het gat steken. Op deze positie stevig fixeren, liefst borgen met een vloeibaar schroefdraad borgmiddel (loctite270).
  Daarna de moeren onder de pot stevig vast zetten maar niet met een sleutel o.i.d. ander kan je pot barsten.

  Het is waarschijnlijk mosterd na de maaltijd maar ik adviseer altijd een zitting van hetzelfde merk als de pot(mits dit een grenommeerd merk is). Deze passen dan perfect zijn altijd veel beter te monteren.
  Suc6
   

  Jacovrie

  • #3
  In principe moet de toiletzitting met de bijgeleverde bevestiging vastgezet kunnen worden. Het moet mogelijk zijn de bevestiging goed te centreren. De bevestiging aan de toiletzitting bevestigen en de draadeinden door de gaten steken. De toiletzitting op de juiste plaats houden en de moeren op de draadeinden vastzetten. De zitting moet dan vastzitten.

  Wanneer de gaten in de toiletpot te groot zijn voor de bevestiging, dan zijn er setjes met kunststof busjes die in de gaten geschoven kunnen worden.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #4
  Normaal zit aan de bovenkant inderdaad een wat hardere vaak doorzichtige rubberen ring, maar aan de onderkant zit meestal een grote rubberen plaat/ring welke dmv. een grote ijzeren ring met een klein gat in het midden en de vleugelmoer vast onder de pot wordt gedraaid.
  Na enig gebruik de vleugelmoeren nog een keer vastdraaien en de bril blijft keurig zitten.

  Het kan natuurlijk dat de bril die je hebt te klein of te groot is tov. de WC pot en dat hij daarom niet wil blijven zitten.
  Normaal heeft een bril 2 of 4 extra rubberen steunvlakken waarmee hij op de rand van de pot rust zodat hij niet kan verschuiven.

  Suc6

  Gerrit Bakker
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu