Vastmaken thermostaat kacheltje

Collinh

  • #1
Van een ventilator kacheltje is de thermostaat oververhit geraakt.

Deze zit niet gesoldeerd (solderen is ca.385graden) maar geklonken. Nu heb ik wel klinkbusje erbij gekregen alleen waar de thermostaat bevestigd moet worden is zo teer dat het doorboren geen optie is.

Heeft iemand een idee hoe ik deze vast kan maken.

Ik zelf dacht met een boutje/ringetje/moertje (m2) het e.e.a. vast te maken maar helaas is deze maat erg moeizaam te verkrijgen.

Ik zelf dacht de thermostaat aan de bovenkant vast te maken alleen de vraag is hoe!
De nieuwe thermostaat ligt er ook boven op.



Op de onderstaande foto was de plaats van het origineel.



Titel aangepast - mod
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Meestal wordt zoiets vastgezet met sleeves.
Dunne metalen busjes die je om de aansluitdraad en om de aansluitdraad van het onderdeel schuift even aanklemmen en het zit vast.

suc6

Gerrit
 

Collinh

  • #3
Gerrit bedankt voor je reactie.

Is een sleeves niet hetzelfde als een krimpbandje!



kan je mij vertellen hoe ik deze dan moet koppelen hierop:

 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Nee, dat is zeker niet hetzelfde.
Een krimpbandje is gewoon kunststof wat krimpt als je het warm maakt en absoluut niet geschikt om zo vlak bij een verwarmingselement te gebruiken.
Doe je dat wel dan is ten eerste de verbinding niet goed maar ook zal het gaan stinken en komen er bepaald geen gezonde stoffen vrij uit de krimpkous.
Een sleeve wordt ook wel een aderhuls genoemd en zien er zo uit


Voordeel is dat ze maar erg weinig kosten maar het probleem is dat je deze dan vaak wel weer per 100 of zelfs per 1000 moet kopen. Maar je kunt ook al alternatief een amp adereindhuls gebruiken en daar het kunststof kapje van afhalen.

suc6

Gerrit
 

Collinh

  • #5
Bedankt voor je reactie.

Deze busje heb ik al, alleen het probleem is dat ik moet boren in zeer dun en zwak materiaal.
zie foto:


Ik zoek dus een mogelijkheid om deze te bevestigen zonder te boren/solderen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Boren in dun materiaal gaat wel hoor. Als je de mogelijkheid hebt er een blokje hout achter te klemmen, gaat het nog een stukje makkelijker.
 

Collinh

  • #7
Bedankt we gaan het proberen
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
Dit is warmtebestendig materiaal wat bestaat uit vezels en is het regelmatig warm geworden dan is het vaak zeer bros geworden en valt het al bijna uit elkaar als je er een boor op zet.
maar als ik de foto bekijk

Dan lijkt het alsof ik in het rood gemerkte deel toch aansluitdraadjes zie.
Of zijn dat stukjes van de doorslag ringetjes die gebruikt zijn?
Normaal als zo'n ding stuk gaat dan knip je het component zo af dat de aansluitdraadjes zo lang mogelijk blijven en klem je de nieuwe weer aan de overgebleven draadjes.

Zijn de draden van de temperatuurvoeler niet zo lang dat je ze door de gaatjes van die ringetjes kunt halen en dan aan de draden klemmen?

suc6

Gerrit
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Het probleem bij dergelijke beveiligingselementen is dat, als je ze zelf vervangt op een toch eigenlijk wel geïmproviseerde manier, de kans bestaat dat de beveiliging niet meer goed functioneert.

En de kachel daardoor oververhit kan raken. Als dat gebeurt ben je verder van huis. En als de verzekering erachter komt dat de oorzaak zit in 'geknoei' met een beveiliging, dan kun je uitbetaling van de schade ook nog eens vergeten.

Ik begrijp best dat je het zonde vindt van het kacheltje om die alleen voor een dergelijk thermostaatje in z'n geheel te vervangen. Maar het is eigenlijk gewoon beter niet te gaan klungelen met de aansluiting van dat thermostaatje. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu