Vaste steigerplank op schuin pannendak

Fritsel

 • #1
Ik heb op mijn woning onder mijn slaapkamer een schuin pannendak van ongeveer 1,5 meter lengte onder een hoek van ongeveer 45 graden.

Het is dus niet mogelijk om met een ladder of gewone steiger bij de kozijnen van het slaapkamerraam te komen. Nu gaf iemand mij de tip om een vaste steigerplank te monteren op dit dak zodat je op een veilige manier kan lopen en staan tijdens het schilderen. (Helaas kon hij mij niet vertellen hoe...)

Na vele zoektochten op internet heb ik mijn hoop nu gevestigd op dit forum. Zijn er lezers die een dergelijke constructie al eens gemaakt hebben en zo ja op welke manier kan ik dit monteren?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ron321

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Er zijn scharnierende plankjes te krijgen waaraan haken zitten die je achter de panlatten kan haken zodat er een vlak plateautje ontstaat waarvoor je dan een steigerplank kunt leggen.

  Zoiets:

   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Hallo
  Je hebt ook wel steigers die je gewoon huurt en dat je op hoogte van liggende steigerplank uit kan bouwen naar het kozijn.
  Deze heten uitwijkconsole!
  Even informeren bij steigerverhuur bedrijven, die kunnen je het beste adviseren.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  3
  4
  Gerelateerde onderwerpen
  Dakpan vaster zetten?
  Flex of vaste buis

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu