Vast draaien moeren hangend toilet

Jos70

 • #1
Hallo,

Mijn hangende toilet zit een beetje los. Nu heb ik de moeren aangedraaid en is het stukken beter maar nog niet perfect. Ik wil de moeren nog strakker aandraaien maar ik heb gelezen dat je dan je pot stuk kan draaien. Mijn vraag is hoe ver kan je gaan met aandraaien? Kan je hiervoor veel kracht gebruiken of is het beter om dan niet te doen?

groeten,

Jos
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Tja, een kwart slag voordat hij breekt krijg je dan meestal als antwoord.
  Dat doe je met gevoel en dat laat zich moeilijk uitleggen.
  Is de reden van het losgaan wellicht een niet vlakke achtergrond? Je zou dat kunnen opvangen door een isolatiematje tussen pot en wand te plaatsen.
   

  Jos70

  • #3
  Hoi Frank,

  Er zit een isolatiematje achter. Qua los zitten was het meer dat je een soort bonk geluid hoorde als je op de toilet ging zitten. Dit is nu grotendeels verdwenen. Soms hoor je nog een licht geluidje. Vandaar dat ik de moeren nog verder wilde aandraaien. Of is het bij een hangend toilet normaal dat je af en toe een licht geluidje hoort als je erop gaat zitten?
  Misschien is er altijd een geluidje geweest maar dat ik er nu extra op let vanwege het aandraaien van de moeren.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Geluid zal ook afhangen van de constructie achter het toilet.
  Is dat een houten constructie of is het uit blokken opgetrokken. Het eerste zal meer werking vertonen en dus meer geluid geven.

  Ik zou er niet wakker van liggen van een niet al te zwaar geluid, als het begint te kraken moet je er wel serieus naar gaan kijken.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Je kunt de pot ook afkitten tegen de muur.
  Dan zit hij een stuk vaster.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu