Vals vrijstaand halfhoog muurtje (voor ophangen flatscreen)

Jdg007

  • #1
Hallo klussers,

Voor het ophangen van een flatscreen (moet dus 50 kg kunnen dragen), wil ik een volledig-vrijstaand en halfhoog muurtje construeren in een volledig afgewerkte bewoonde woonplaats, met een vloer in parketplanken (21mm) gelegd op balkjes, die op hun beurt hier en daar zijn verankerd in betonnen welfsels.

Wat is de snelste/gemakkelijkste methode, techniek om dit te realiseren, en bovendien resulteert in een voldoende stabiel en sterk wandje.

Groeten
 

Ralph

  • #2
Met gasbeton blokken moet dat kunnen, maar dan is het wel handig als dat parket vast zit aan die balken. De 1e laag moet je dan wel lijmen met een sterke lijm die zowel op hout, als op gasbeton hecht. De daarop volgende lagen kan met gewoon lijm voor gasbeton.

Ik zou wel een wandsterkte van 21 cm of meer aanhouden voor het geval dat je er eens tegen aan wil vallen, dan hoef je niet meteen naar de winkel voor een nieuwe.


Naam winkel verwijderd, doet niet ter zake, mod.
 

Arnoldus

  • #3
Mijn mening is dat ik hier nooit een dergelijk los muurtje voor zou willen gebruiken als er kans bestaat dat er tegen aan gestoten wordt.\

Bestaat er een mogelijkheid door de vloer draadeinden te maken oid ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een stalen u-profiel op de vloer en een stuk omhoog laten lassen, vastmaken in de ondervloer van beton met keilbouten of chemische ankers en het u-profiel afwerken met multiplexplaten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu