Valpijp aansluiting staande toiletpot

AanHetWerk

 • #1
Weer eens een vraagje. We hebben pas de toilet bij ons beneden voorzien van nieuwe behang en tegels aan de muur. De toilet zelf is een staand toilet met een hoge stortbak.
Hiervoor hebben we de valpijp losgehaald van de pot. Nou heb ik een paar jaar geleden een nieuwe waterbak geplaatst met een nieuwe valpijp. Hierbij is alleen het onderste deel van de originele valpijp blijven zitten.
Het onderste deel van de valpijp zit met een rubberen afdichting aan de pot vast.Ik ga er van uit dat deze afdichting al een flink aantal jaren oud is. Er afhalen ging uiteindelijk wel, er terug opzetten ook. Maar helaas lekt er aan de onderkant toch water uit.

De rubberen afdichting zit dubbel om de buis heen (bovenste rode streep (1). En het water komt aan de onderkant er uit druppelen (2). Niet veel, maar over de dag heen toch wel wat.
De bocht zoals deze op de foto te zien is, dat was voorheen ook al zo. Niet echt een mooie 90 graden bocht dus. De buis is 3cm dik.

Wat is het advies om dit weer waterdicht te krijgen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  De bocht is te kort afgezaagd, waardoor deze niet meer haaks is. En dus niet goed aansluit.

  Kijk of je de PP-bocht middels verhitten meer haaks kun maken. Dan zal ook de stroming in de pot beter worden.
   

  AanHetWerk

  • #3
  Dat met verhitten zou ik eens kunnen proberen, dank je wel. Daar had ik nog niet aan gedacht. Soms kan het simpel zijn.
  Misschien dat daar de druk op de rubber afdichting wat minder wordt. Zijn dit soort rubber afdichtingen nog te koop? hoe noem je zo iets? Dat ding is ook wel heel wat jaren oud zeg maar
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Valpijpsok.
   

  AanHetWerk

  • #5
  Super ! dank je wel. ik zie hem inmiddels in de webwinkels staan.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Hier zijn foefjes voor de sok.


  Als je een nieuwe Tygersok hebt die laat je warm worden door heet water in te stromen zodat ie zachter word en nu ook handelbaar is.

  Je schuift hem nu ver over de bocht naar achteren verder dat ie moet zitten.

  je houd het binnenste van de sok tegen op de buis en je trekt de buiten zijde sok terug nu zie je dat om de valpijp de sok dubbel zit en extra stijf af sluit.
  En je trekt de totale sok zover mogelijk om de pottuit heen.

  anders een ouwewetse gummy sok nemen
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #7
  Dus vanaf het begin omgekeerd monteren?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Eerst warm maken.
  Dan op schuiven, dan van binnen even tegen houden zodat je aan de buiten kant trekt gaat buiten kant over de binnenzijde rollen zodat deze extra strak om val pijp komt.

  vroeger deden ze dat bij de gummy sok met een koperdraadje om de kant valpijp en om de sok, dit kan nu met een tyrip dan zit ie ook goed vast.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu