Valliant Eco Tec

Rabian

  • #1
Goedendag,

Onze Vaillant CV ketel 2016 gaat in een week terug van 1.9 naar 1.6 bar.

Ketel is in onderhoud bij Feenstra verwarming en is gecontroleerd op lekkage, tevens warmte wisselaar 15 minuten afgeperst op 2.7 bar.
Overstort ventiel gecontroleerd en tot 2x toe het expansievat vervangen.

Maar druk verlies blijft, en wordt nu een lastig verhaal...

Wellicht iemand via dit forum tips om nog eens naar te kijken...

Alvast bedankt voor de reacties....
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Leidingen, koppelingen, alles kan lekken.
Goed zoeken is het enige wat helpt en als er echt niets te zien is dan moet de monteur systematisch
te werk gaan.
 

Rabian

  • #3
Alles is eigenlijk al gecontroleerd, nergens lekkage te vinden, blijf het zelf toch op de warmte wisselaar houden ondanks dat deze is afgeperst..
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
om de wisselaar te testen, ketel uit(stekker eruit) en dan de condensafvoerslang in een emmer hangen hier mag dan geen water inkomen
 

Rabian

  • #5
CV ketel op 2.0 bar koud afgevult en condenswater slang de hele nacht in een emmer gehangen, met stekker uit de CV installatie uiteraard.

Resultaat zie afbeelding, conclusie duidelijk denk ik...

20230606_052838.jpg
 

Onderhoudtje

  • #6
Dit geeft zeker het duidelijk beeld van een wisselaar dat niet lek is.
Dan moet er toch echt meer dan 100ml water in de emmer zitten.

Althans de wisselaar te controleren op deze manier.
Het gebeurt ook nog wel eens dat de wisselaar pas begint te lekken als deze warm is, dan gaat het rvs uitzetten waardoor het gat groter wordt. En je pas de lekkage ziet als je de wisselaar open maakt en het water je letterlijk tegemoet komt.

Persoonlijk zou ik eens de leidingen bij langs gaan lopen, hoe vaak ik niet bij mensen aanwezig ben die zeggen dat het aan de ketel ligt en dat ze alle leidingen al bij langs gelopen zijn en geen lekkage kunnen vinden. Om dan uiteindelijk in de kruipruimte te belanden met een leiding die al op meerdere punten diep in de roest plekken zit.
 

Rabian

  • #7
Ik heb geen leidingen in de kruipruimte alles is goed zichtbaar behoudens de vloerverwarming leidingen in de vloer maar dit is één geheel.


Ik heb de CV 45 minuten uitgeschakeld alvorens de slang in de emmer te hangen en na 30 minuten de emmer nogmaals droog gemaakt, daarna 7 uur in de emmer gelaten, kan toch niet anders dan de warmtewisselaar lekt zou ik zeggen..

Na contact met Vailliant bevestigen ook zei het zelfde , deze warmte wisselaar heeft overigens ook 15 jaar garantie, dus dat scheelt weer..
 

Onderhoudtje

  • #8
Weet wel dat je alleen garantie hebt als de wisselaar echt lek is, blijkt na vervangen dat de wisselaar niet lek is dan draai je zelf voor de kosten op. Dit is natuurlijk als je het zelf als particulier hebt doorbelt, mocht een installatiebedrijf het constateren dan zijn de kosten en de risico's voor hun.
 

Rabian

  • #9
Warmte wisselaar inmiddels vervangen en CV blijft nu keurig op druk.
Bedankt voor alle info...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu