Vaillant VHR 18-22 C SOLAR bedrijf

Dicks

  • #1
Kan iemand me uitleggen wat bij deze CV de "SOLAR" instellingen bij d04 bewerkstelligen? Dus wat is het verschil tussen ECO en SOLAR ECO, resp. COMFORT en SOLAR COMFORT bedrijf?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Alleen te gebruiken icm zonneboiler etc.

niet voor normaal gebruik.

had u het nodig gehad was het al ingesteld en steld u het in zonder dat u het nodig heeft doet NIETS het meer.

mvg.
 

Dicks

  • #3
Dat het bedoeld is voor een zonneboiler weet ik, dat staat in de handleiding. Ik ben alleen benieuwd naar de invloed van deze instelling op de werking van de ketel.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #4
Heeft u een zonneboiler?

nee?

dan gaat er niets werken omdat de software eerst gaat zoeken naar de juiste signalen.


dus geen zonnecomfort deze instellingen niet gebruiken,,
het kan zo makkelijk zijn :roll:
 

Dicks

  • #5
Dat het niet gaat werken zonder zonneboiler snap ik. Ik ben gewoon geinteresseerd in de techniek. Ik wil graag weten wat die ketel anders doet in SOLAR bedrijf, met een stromingsschakelaar aangesloten op C1 en C2.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #6
Ik ben bang dat u dingen wilt gaan doen die niet voorzien zijn door,, of zeer afwijkend zijn dan die door de fabrikant zijn voorschreven.

het vage vragen en het wel kennen van aansluitingen doet me dit vermoeden en daar wil ik niet aan meewerken.


mischien krijgt u meer info bij vaillant zelf,, mail of bel ze eens en leg uw verhaal duidelijker uit dan op dit forum mbt wat u wilt,, wie weet willen ze u helpen.
 

Dicks

  • #7
Zucht, ik wordt hier een beetje moe van. Nogmaals: ik wil helemaal niets, ik ben gewoon nieuwsgierig hoe het werkt. Een beetje raar om daar zo geheimzinnig over te doen. Als je niets wilt (of kunt) zeggen, reageer dan ook niet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Dit is een klusforum voor mensen die zelf iets willen repareren of maken en niet voor info over toch niet te gebruiken instellingen van apparaten.
Dan moet u op een ander forum zijn of bij de fabrikant.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #9
Ik krijg eerlijk gezegd zelf het idee dat niemand een flauw idee heeft wat deze instelling doet. Mogelijk zal hij zijn modulatie aanpassen aan de kleinere warmtevraag. (er komt warm water binnen in plaats van koud), en niet gelijk voluit branden, omdat de temperatuur dan de hoog zou kunnen doorschieten.

En ik moet zeggen, ik ben zelf ook geintresseerd in techniek. Vaak genoeg zit ik te lezen in de technische handleidingen van allerhande apparaten. Ik vindt het daarom wel te prijzen dat Dicks eerlijk zegt hoe het zit, en er niet een heel lulverhaal over een zonneboiler omheen verzint.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Daarom staat het topic niet op slot :wink:
Ik probeer alleen aan te geven dat de kansen hier niet groot zijn gezien de reacties, op andere plaatsen misschien meer kans.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #11
Wat u er mee moet, dat snap ik idd ook niet.
Als u geen ZOBO heeft, heeft u niets aan de instellingen.

Ik begrijp dat u meer van de techniek wilt weten die erachter schuilt, maar meestal wil men dan eerst weten hoe de techniek van de ketel zelf werkt.

Als u de techniek van de ketel al kent, is het een eitje om de ZOBO techniek te achterhalen.

Verder sluit ik mij bij @Ketelchrisje aan

groet
 

Dicks

  • #12
Ik heb inmiddels wat informatie over de d04 instelling gevonden.

Het komt er volgens mij op neer dat met de SOLAR instellingen, de omschakeling naar warmwater bedrijf gaat via een stromingsschakelaar op C1/C2 in plaats van via de boiler NTC. Immers, die NTC zal geen snelle temperatuursveranderingen meer zien omdat het water al voorverwarmd is in de zonneboiler.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu