Vaillant TurboMAG 14

HHHHHarry

  • #1
Heb zojuist mij splinternieuwe geiser geinstalleerd volgens de instructies: koud-warm water correct aangesloten, propaangas correct (heb propaangas en toestel is er eentje voor propaangas), maar als ik de mengkraan opendraai (in de stand "warm water") komt er lauw water uit ook al staat hij op max. temp. Geiser werkt goed, geeft geen foutmelding, ventilator voor CO-afvoer werkt perfect alleen komt daar verschrikkelijk warme CO uit, vanop 0,5 m verbrand mijn hand bijna na 10 sec. precies of ik verwarm de lucht i.pl.v. het water. Zowel op min. als max. temp. instelling geeft hij hetzelfde lauw water. Doe ik iets verkeerd of ligt het aan het nieuwe toestel?
 

HHHHHarry

  • #2
Bijkomende info: op stand volledig "warm" van de mengkraan geeft hij 8l/min. (zoals het moet) en de temp. van het water gaat op en af van 20°C tot bijna volledig koud.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #3
Ben niet zo thuis in de geisers vd laatste jaren maar

Wat u kan nazien is de uitstroom snelheid ? - als daar een keuze knop voor is
dan tijdens het branden deze zo draaien dat de straal zo klein mogelijk is en bij een knop over de vlam hoogte zo hoog mogelijk zetten.

We wachten af .

Dit alles uitproberen met een gewone mengkraan - en dus alleen heet tappen
 

HHHHHarry

  • #4
Bedankt Bundy voor de reactie, maar het is een soort "plug and play" toestel, kan niet veel aan afgesteld worden. maar jij doet mij aan iets denken. Heb de temperatuursensor van het uitgaande warm water afgekoppeld en het toestel geeft nog altijd hetzelfde lauwe water met de mengkraan op "warm". Misschien is de sensor defect? Kan dit? Toestel geeft nog altijd geen foutmelding.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #5
"plug and play" misschien bij phillips , maar niet in de installatie wereld :P

Maar er zullen vast wel wat knoppen op de voorkant zijn waar je aan kan draaien,, toch ?

wat staat daar bij als je draaid - en wat gebeurd er dan ..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Misschien een onderdeel van het waterhuis dat niet goed werkt.
Laat de leverancier hier naar kijken, u hebt garantie, sleutelen aan de geiser kan de garantie laten verlopen en als er echt iets mis is kan de monteur van het bedrijf dat verhelpen.
 

HHHHHarry

  • #7
Beste Bunny, ja natuurlijk: on/off schakelaar, temperatuurregelaar, regeling waterdebiet in hoofdzaak. Dan heb je ook de fabrieksinstellingen die je kan regelen: gasdruk (meegeleverde vaste drukregelaar voor propaan) - branderdruk: maar dit zijn std. fabrieksinstellingen waar ik liever niet aankom of mijn garantie vervalt. Heb het watervolume tot op het min. gebracht (tot op de grens dat de geiser bijna stilvalt) en het water is nu ongeveer 30°C maar mijn debiet aan de kraan is dan ook maar ongeveer 2l/min.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #8
2l/min dat is het oude debiet van een oude keuken geiser :shock:

weet niet wat deze zou moeten kunnen,5-7 ? . ,maar dus zaak om er werk van te maken - tenminste hier op afstand zou ik het niet direct weten .
 

HHHHHarry

  • #9
Heb een voorlopige oplossing gevonden nl.: heb een waterhoeveelheidsbegrenzer (een stom onnozel plastic kapje) mee in de koud water toevoer gestoken (wat eigenlijk hetzelfde is als het watertoevoerdebiet verminderen) en nu heb ik warm water van ongeveer 50°C voldoende om een douche te nemen. Maar mij debiet is geen 8l/min. Vrouw des huizes is nu kontent, de koekepan stond al klaar :mrgreen:
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #10
Klappen ? nee toch :mrgreen:

Anders kom maar bij Bundy eten . ,

Nou is het nog afwachten als je nu gaat mengen,want een begrenzing in je toevoer kan leiden tot het wegvallen van te veel druk onder het membraam,

Maar mij niet bellen he.als ze onder een koude douche stond !!!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Heel slim om de afstellingen van de fabriek te omzeilen, die jongens hebben er toch geen verstand van. :shock:

Met alle respect maar ik vind het ongelooflijk dom wat u doet, u loopt het risico dat de geiser uit elkaar klapt door stoomvorming omdat de regeling tussen gas en watertoevoer niet meer klopt.
 

HHHHHarry

  • #12
Jan en Bundy toch bedankt, en ook voor het eten :wink:
 

HHHHHarry

  • #13
Jan, de waterhoeveelheidsbegrenzer is "een onderdeel" van de geiser, niet iets dat ik er zomaar bij heb gelapt, ben geen bricoleur, heb beetje verstand. En die toevoerkraan eveneens, staat in de instructie dat die mag "gebruikt" worden. Alleen begrijp ik niet waarom de brander "NIET" minder gaat branden wanneer de watertoevoer vermindert wordt. Zoals ik reeds zei: "ik verwarm lucht", dus de warmte gaat weg uit het toestel. Heb de technieker reeds gecontacteerd en komt morgen het toestel nakijken. Hij vermoed eveneens een fabricatiefout of defect.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #14
Sorry, ik had begrepen dat u een willekeurige begrenzer in de toevoer gestopt had.
 

HHHHHarry

  • #15
Jan, misschien ook beetje mijn fout, heb dat onderdeel dus vergeten te monteren. Maar heb nog steeds geen oplossing voor mijn probleem, techieker zal het wel weten zeker? Het klopt inderdaad dat er een verhouding water/gas=vuurgrootte brander moet zijn en dit kan alleen aangepast worden door de temperatuur te veranderen, maar dat doet het toestel dus niet, de brander brand evenveel bij zowel max. als min. temp. en dan nog maar lauw water met een uitgaand debiet van 8l/min. Koekepan of niet, ben niet van plan de geiser te gebruiken tot technieker hier is, veiligheid en garantie gaan voor.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #16
Ik vind het een vreemde storing, als monteur ik zou beginnen met het watergedeelte na te kijken of daar alles in orde is, het zou misschien wat rommel kunnen zijn of er blijft iets hangen, een andere verklaring kan ik zo niet bedenken.
Ik ben benieuwd wat de storing veroorzaakt.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #17
Vergeet even niet dat deze toestel werkt op een delta T temp.verschil,
dus hij maakt bij bv 5 l/min een temp.verschil van 45 graden, als je
toevoer 7 graden is, dan kom je maximaal op de 52 graden aanvoer :wink:
Dus lees eerst even de beschrijving door wat bij dit toestel voor delta T
(driehoek met T) hoort, meet dan even hoe koud de aanvoer is, dan weet
je in grote lijnen of het goed gaat :wink:

edit:
ik lees net dat het een CW3 toestel is, maar er staat nergens een delta T
vermeld, alleen maar 60 graden...dacht dat er geen temp.sensor op zat
alleen een stromingssensor...??
Als het goed is had je 2 begrenzers erbij gekregen, dan moet de groene
erin, dan zou je een maximaal haalbare temp. van 63 graden moeten
kunnen halen.
 

HHHHHarry

  • #18
De warmteuitgang zou zich aanpassen aan de delta T met inbegrip dat de aangegeven uitgaande temp. zal verschillen. Aan de N-pool zal hij een andere uitgangstemp. hebben dan aan de Evenaar. De geiser staat nu geinstalleerd in een koude omgeving +5°C. Er staat zowel een doorstromingssensor (ingang koud H20) op als een T-sensor uitgang H20. Niet vergeten dat ze het toestel hebben moeten aanpassen van "aardgas"- naar "propaangas"-aansluiting. Zijn ze misschien iets vergeten? Heb tevens mijn vraag gesteld naar Vaillant zelf, wacht af wat ze zeggen.
 

HHHHHarry

  • #19
Na 5', antwoord van Vaillant: "bel een technieker". t Ja.......
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #20
Geen wonder dat dit aangeraden wordt, u hebt immers garantie op een nieuw apparaat.
Voor hen zal dit misschien ook een vreemde storing zijn.

Wel handig om nu al te vermelden dat het toestel omgebouwd is naar propaan. :?

Het is een gasgestookt toestel, daar moet een leek zich daar niet mee bezighouden bij dit soort aparte storingen vind ik, dat is werk voor een vakman.
Als u een monteur had laten komen was het misschien al opgelost geweest.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu