Rendement Vaillant badgeyser

Theo van kampen

  • #1
Onlangs heb ik onze oude Vaillant badgeyser vervangen voor een Vaillant MAG 350/9 XTZW. Nu was ik al onder de indruk van de prestaties van de oude Vaillant, die nieuwe is nog wilder! Een tikkeltje te wat mij betreft.....
Vraagje, is er een manier om de vlam iets lager af te regelen zodat het water in de geyser niet zo pisheet wordt? De supletiekraan staat al geheel open, dus naar links gedraaid.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
U kunt de gasdruk terug stellen.

met schroef nummer 7 rechts om draaien,deze reageert zeer direct dus niet te grote slag draaien.

Geef even een streepje op het huis hoe de schroef nu staat,zodat u hem altijd weer terug kan stellen op de originele stand.

Eigenlijk heeft u een gasdruk meter nodig om te controleren op de juiste druk.


succes.
 

Theo van kampen

  • #3
Dank voor de reactie, ik heb het schroefje gevonden en naar rechts gedraaid. Fijn, nu kan ik douchen zonder het gevoel te hebben dat ik word gezandstraald!
Maar waarom is het nodig om de gasdruk te meten, bedient dat schroefje niet slechts een regelbaar inlaatventieltje?
Ik vind het ook wel fijn dat ik nu minder gas gebruik ziet u.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Het kan dus wel zijn dat de gasdruk nog steeds niet goed (lees te hoog) is afgesteld.
Het schroefje bediend een heel naukeurige drijver die de de uiteindelijke gasdruk regeld.

Als dat onderdeeel beschadigd is of niet goed functioneerd, zal het toestel instabiel branden en dat komt het toestel en de verbrandingsgassen niet ten goede.

Dit is het bekende gasregelsysteem dat goed door een Vaillantdeskundige diend te worden onderhouden om koolmonoxide uitstoot te voorkomen.

Trouwens, wat heeft uw vraag met het rendement te maken :idea:.

Vr Gr en succes ermee.
 

Theo van kampen

  • #5
Wat het met rendement te maken heeft. Welnu, ik dacht zo van als het gas heel hoog staat, dus heel veel calorien produceerd en er wordt maar een beperkte hoeveelheid water door de warmtewisselaar gestuurd dan wordt het water in de wisselaar zo heet dat je er in de mengkraan in de douche koud water bij moet doen, anders kan je er niet eens onder staan.

Als je nu de brander minder calorien laat produceren door de gastoevoer te verkleinen dan wordt het water in de warmtewisselaar minder heet en hoef je geen apart koud water bij te mengen.
Resulaat: Behaaglijk douchen met minder water en met minder gas dus meer rendement. Bovendien gaat er minder warmte verloren omdat de vlam simpelweg lager staat, een beetje net zoals je op je gasstel best op een grote pit een kleine pan kan zetten; als je de vlam maar klein genoeg stelt zal er net zoveel -net zo weinig zo je wilt- warmte langs de pan verloren gaan als bij het koken op een kleine pit.

Zoals gezegt staat de supletiekraan nu naar links gedraaid. Als de grondwatertemperatuur daalt dan draai ik gewoon de supletiekraan naar rechts tot het water weer lekker aanvoelt. Overigens brand de geyser ook nu netjes blauw dus zou dat goed moeten zijn toch?
Met de gasdruk bedoelt u zeker de druk op de leiding, nou, op de leiding staan ook een zootje gevelkachels en een stel fornuizen en die doen het gewoon normaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu