Vaillant hrSOLIDE (VHR 24-28 C) wel/geen open therm

Eran

  • #1
Ik heb een tweedehands hrSOLIDE (VHR 24-28 C) gekocht.

Vrienden van ons hebben dezelfde ketel en hebben hiervoor een zgn. Open Therm thermostaat geinstalleerd. Deze heb ik ook aangeschaft maar dat werkt pas vanaf type: 2001?

Ik heb mijn oude thermostaat (Chronotherm 3) nu maar geinstalleerd, maar mijn vraag is eigenlijk: wat scheelt het nu concreet in gas/geld per jaar?
 

Ketelman

  • #2
De ketel die U gekocht zou mogelijk werken met open therm vanaf de 2e helft 2000 (bron : opentherm site), op de site van de fabrikant kan ik daar niet direct iets over vinden.
Ik weet niet of U die datum kunt nagaan (productie datum) maar daar hangt het dus vanaf.

Hoeveel energie het scheelt is moeilijk te zeggen, feit is wel dat de ketel minder zal pendelen met een open therm thermostaat omdat ie moduleert en met de nu gemonteerde thermostaat aan/uit regelt.
Dus productie datum natrekken.

http://www.opentherm.eu/products/ Kijk maar eens op deze site bij "producten", daar staat uw ketel ook tussen en verder naar beneden een lijst met Open therm thermostaten

Succes
 

Eran

  • #3
Bedankt voor uw snelle reactie, op een voor mij "nieuw" en prachtig forum!

Ik heb op advies van een vriend, voordat ik alles ben gaan aansluiten, een modulerende thermostaat gekocht. Deze werkt dus niet op een ketel van dit type uit 1999.

Bleef ik "zitten" met mijn vraag mbt het gasverbruik. Heb ik toch maar even met Vaillant gebeld. Antwoord Vaillant: het maakt voor het gasverbruik niet uit. Mijn ketel moduleert, dat is niet afhankelijk van welke thermostaat wordt gebruikt!

Op de website van Vaillant staat inderdaad niet bij hun type dat modulerend is dat je per se dat type nodig hebt voor een specifieke ketel uit hun assortiment. Sterker nog, voor mijn type (zie hiervoor) wordt hun eigen modulerende thermostaat niet eens aanbevolen...

Mijn Chronotherm Modulation staat vanavond op Marktplaats te koop!
 

Ron CV

  • #4
Houd u met deze ketel er rekening mee dat er een bepaling van Vaillant van kracht is geworden die zegt dat de brander- en kleine condenspakking om de 24 maanden vervangen moet worden omdat deze uitdrogen en lekkage kunnen geven.

Als de branderpakking het begeeft dan is de kans aanwezig dat de ketel uitbrandt en bij de condenspakking dat er een lekkage in het toestel kan ontstaan. Als deze pakkingen nog niet vervangen zijn (stikkertje op de mantel) dan wil ik u het advies geven om dit te (laten) doen.
 

Eran

  • #5
Helemaal waar. Ik heb de ketel zelf geinstalleerd en hierna door mijn servicebedrijf laten keuren. Inderdaad zijn beide vervangen (en het was duidelijk ook nodig !) en ik heb het stickertje nu op de mantel.
 

Ketelman

  • #6
Het komt er op neer dat je altijd de voorschriften van de fabrikant moet lezen welke meestal zijn opgenomen in de bedieningshandleiding of montage handleiding.
Als de fabrikant voorschrift dat een bepaald onderdeel een X aantal maanden meegaat MOET je je daar aan houden en dat onderdeel dan ook vervangen/laten vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu