Thermostaat Vaillant hrSolide VHR 24-28C

Rude65

  • #1
Ik ben in het bezit van bovenstaande ketel (2003), nu nog met een eenvoudige aan-uit thermostaat (Vaillant VRT 25). Nu wil ik een klokthermostaat gaan aanschaffen maar ik kom er niet uit wat betreft modulerend of niet.

Kan iemand aangeven wat de beste oplossing is, bijvoorbeeld de Vaillant calorMATIC 240 of calorMATIC 330 of Chronotherm IV of Chronotherm Modulation.

Ik neem aan dat het aansluiten eenvoudig is, een kwestie van de draadjes overzetten van de oude naar de nieuwe thermostaat.
Alvast bedankt voor jullie antwoorden.
 

Ketelpak

  • #2
Hallo Rude65


Als je een modulation kt gaat plaatsen, moet je hem ook in de ketel veranderen zie de handleiding



succes
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Rude65 schreef:
Kan iemand aangeven wat de beste oplossing is, bijvoorbeeld de Vaillant calorMATIC 240 of calorMATIC 330 of Chronotherm IV of Chronotherm Modulation.
Er kan eventueel verteld worden wat voor- en nadelen van modelerend of niet modelerend zijn, maar er worden op Klusidee geen merk/type gerichte aankoopadviezen gegeven. Dus de eigenlijke keuze voor merk en type moet je zelf doen!
 

Xr8

  • #4
Op deze ketel kan een modulerende thermostaat met Open Therm protocol aangesloten worden, de thermostaatkabel dient dan wel op andere klemmen aangesloten te worden, en er moet een parameter omgezet worden in de software, dit staat denk ik wel in de handleiding, en anders even Vaillant bellen, het is vrij simpel.

Een aan/uit thermostaat is zo om te wisselen.

Het voordeel van een modulerende thermostaat is dat de ketel minder start-stops zal maken en zal proberen om zo laag mogelijk te branden, indien de thermostaat merkt dat het vertrek snel verwarmt dan zal de brander lager gaan, gaat dit niet zo snel dan zal de brander hoger gaan. Een aan-uit geeft alleen aan of er warmte nodig is, en de ketel zal op zijn temperatuur sensoren gaan moduleren en niet op de kamerthermostaat.

Bijkomend voordeel is dat vaak de warmwater voorziening met deze thermostaten uit te schakelen is tijdens afwezigheid of nachtbedrijf.

Nadeel kan zijn dat de woning iets trager opwarmt dan met een aan-uit thermostaat. Voor de rest ken ik geen nadelen.

Succes ermee.
 

Ron CV

  • #5
Een ander punt is dat kamerthermostaten tegenwoordig lang meegaan, de Vaillant thermostaten zullen alleen gebruikt kunnen worden op Vaillant ketels. De Honeywell chronotherm is geschikt voor vrijwel elke ketel, misschien is dit ook nog een punt om over te denken.

succes
 

Rude65

  • #6
Allemaal heel erg bedankt voor jullie reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu