Vaillant geiser werkt niet meer

Dogo

  • #1
Enige tijd geleden lekte de warmtewisselaar van mijn Vaillant Mag-Sine 325 (aardgas) geiser (corrossie of zo, er was een buisje gesprongen).

Ik heb toen een warmtewisselaar van een andere Vaillant geiser die ik toevallig in de schuur had erin gezet, deze was duidelijk kleiner. De vlam ging toen wel aan bij warmwatervraag maar er kwam niet/nauwelijks warm water uit de kraan.

Ik heb toen een originele Mag-Sine 325 warmtewisselaar besteld en geplaatst. Sindsdien slaat de vlam helemaal niet meer aan bij warmwatervraag.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Heb je de toevoer koudwater wel helemaal open gezet ?

Is er geen zeef dicht, (in toevoer koudwater)

Anders membraan gescheurd... even checken dus.
 

Jacovrie

  • #3
Is er wel voldoende waterdruk?

Wanneer er bij opendraaien voldoende water komt, hoor je dan ook dat de stift die de gastoevoer opent opkomt? Brand de waakvlam wel? Het is moeilijk om zo van deze plaats precies te zeggen wat er aan de hand is.

Wanneer ik er van uitga dat: de waterdruk goed is; het membraan goed is; de warmtewisselaar goed is aangesloten. Dan kan het zijn dat de rookgasbeveiliging defect is.

Volgens mij is dat bij dit model een zwart blokje (links onder) waaraan twee draden zijn bevestigd met een capulair die naar de trekonderbreker gaat. Haal de twee draden van het 'blokje' los en verbind ze even door (dus met elkaar verbinden).

Kijk dan of de geiser wel gewoon brandt. Zo ja, dan rookgasbeveiliging vernieuwen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu