Vaillant Calormatic 370 ipv Modulation Round, vraagje

-Richard-

  • #1
Na aanleiding van een ouder topic van mij hier op het forum heb ik voor mijn Vaillant Solide Plus ketel een nieuwe thermostaat gekocht, gezien ik en klokthermostaat wil. Momenteel zit er een Honeywell Round modulation op de muur, welke gaat plaatsmaken voor een Vaillant Calormatic 370.

Gezien ik vaak onterecht ongerust ben over dingen waar ik niet echt super veel verstand van heb toch een vraagje hier.

Na het doorspitten van de handleiding zie ik namelijk dat zelfs dingen als waterdruk, aanvoertemperatuur, boileltemperatuur etc. te regelen zijn.
Nu vraag ik mij dus af, kan ik ongestraft de thermostaat vervangen en 'plug-and-play', of moet ik me toch ongerust maken dat de fabrieksinstellingen niet juist zouden zijn voor mijn installatie?

Nog een 2e vraagje betreft deze thermostaat;
Ik zie dat je kunt instellen of de thermostaat zich moet gedragen naar (citaat uit de handleiding); "...staat gelijk aan aan/uit schakeling" en "...staat gelijk aan modulerend". De laatste keuze heet 'analoog' echter fabrieksinstelling is de eerste keuze. Volgens mij moet ik die dan wel instellen op de analoge modus, om de ketel modulerend te laten functioneren of ik begrijp het niet goed?

Vriendelijk bedankt voor antwoorden op (één van) de vragen!
 

-Richard-

  • #2
Niemand enig idee mbt de calormatic...? :oops:
 

Ceeshobby

  • #3
Je kunt ook even naar Vaillant bellen.
Misschien dat er instelling gewijzigd moetworden.

Succes
 

Brancop

  • #4
Ik heb de calormatic 370, eerst op analoog gezet, maar de minimum kw van mijn ketel is 9kw, max is 24kw. Nu is 9kw nog teveel als minimum, ketel gesmoord naar 9kw continu en de calormatic op aan/uit regeling gezet omdat er toch geen sprake is van moduleren aangezien hij al op het laagste modulatie punt draait. Voordeel hiervan is dat de ketel ook daadwerkelijk uit is als de kamertemperatuur bereikt is, ipv te pendelen met zeer lage watertemperatuur. met aan/uit heb je geen enkel comfort probleem, thermostaat reageert reeds als de kamertemperatuur dreigt te zakken, en stopt tijdig met stoken zodat je geen overschoot hebt. Watertemperatuur en duur van branden regelt hij zelf..
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #5
Er is wel degelijk sprake van moduleren.
Deze ketel moduleert al op aanvoer/retour temperatuur dus jou verhaal is niet correct.
Ik kan beter op lage temp heel lang mijn toestel laten branden dan dat ik op aan uit ga schakelen.
Leuk zeg zo'n modulerende ketel en kamerthermostaat, maar wel een stuk duurdere en dan alle functie 's die hij heeft uit schakelen.
Als jij op 9 KW al teveel vermogen hebt wat dus de minimum belasting van het toestel is dan heb je gewoon voor het verkeerde toestel gekozen.


Even off topic
Jou antwoord doet me trouwens aan iemand denken.

On topic.
 

-Richard-

  • #6
Ehm...als ik dat allemaal lees lijkt het best ingewikkeld :oops: :shock: ..
Dus ik kan niet 'gewoon' de thermostaat vervangen zonder problemen?
 

-Richard-

  • #7
Nog even een opmerking, voorzichtig (onzeker?) als ik ben :wink: ..
Bij het ketelonderhoud meteen mijn installateur even gevraagd.
Volgens hem kan ik zonder problemen de 370 installeren, één op één waar nu de Honeywell zit. Echter zagen we dat er in plaats van EBUS, 'OT'(Opentherm) op de aansluiting zit, waar momenteel gewoon de modulation Round van Honeywell op zit.

Naar wat ik op de Vaillant site zie is dit gewoon een standaard uitbreidingsprintje wat tegenwoordig in de nieuwere ketels zit, op de Ebus.
Echter wil ik in elk geval niets stuk maken, dus vraag ik het toch hier in de hoop voor een ervaringsdeskundige :roll: , Klopt dat allemaal, en kan ik gewoon die mooie 370 veilig aansluiten...
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #8
Bel vaillant.
Geef het serie nummer door
Ze kunnen je dan precies zeggen of het gaat werken EN belangrijker nog waar je hem op aan moet sluiten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu