Vaatwassre Miele G 5141 SC Ecoplus - watertoevoerprobleem

Paul uit Gent

  • #1
Volgens de gebruiksaanwijzing duidt afwisselend knipperen en branden van het controlelampje "toevoer/afvoer" op een gesloten waterkraan. Nu stond die niet helemaal open, dus dat was misschien wel fout. Inmiddels is de kraan volledig opengedraaid, waterfilter schoongemaakt en de druk ok maar het branden/knipperen is daarmee niet verholpen. Kan resetten dit verhelpen ? De instructies hiervoor uit het boekje schijnen niet te werken.
Bij inschakelen van de vaatwasser wordt eerst het water weggepompt en hoor je vervolgens de toevoer. Na een paar seconden stopt dit echter en begint dat rode afvoer/toevoer lampje te branden.. Na weer eens zo'n 5 seconden vult hij weer bij en slaat na 5 sec. weer af. Dat gaat zo maar door terwijl dus het toevoer/afvoerlampje blijft branden en knipperen. Na uitmeten blijkt dat de spanning naar de aquastop inderdaad telkens wordt onderbroken. Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn ?
 

Paul uit Gent

  • #2
Nog geen reactie's...
Ik heb als test de watertoevoerslang eens van de machine afgehaald, d.w.z. binnenin, niet aan de kraan. Wanneer ik nu de vaatwasser start gaat de aquastop (wordt die ook "inlaatventiel" genoemd ?) open en loopt het water uit de slang. "Loopt" inderdaad, erg veel druk zit er niet op. Zoals hierboven beschreven valt de spanning na een paar seconden weg. Is deze lage druk normaal of hoort het water uit de slang te spuiten ?
 

Paul uit Gent

  • #3
Inmiddels heb ik het vuldebiet gemeten en dat is precies goed : 4,5 l/min. Bij inschakelen van de vaatwasser stopt de watertoevoer dus na 5 seconden, na 5 sec. pauze herbegint de toevoer voor 5 sec, stopt weer, enz. enz. De afvoerpomp werkt uitstekend (pompt bij opstarten het water weg vooraleer de toevoer begint). Maar dat rode afvoer/toevoer lampje blijft dus knipperen/continu branden. Echt niemand die me verder kan helpen ? Als het niet anders kan bel ik de servicedienst van Miele maar heb weinig zin om de prijs van een halve nieuwe vaatwasser te betalen voor pechverhelping van een 3 jaar oud toestel. (en ik die dacht dat Miele stond voor superieure kwaliteit...)
 

Monteur Bert

  • #4
Ik ken de machine niet en heb hier geen ervaring mee.
Ook al voldoet deze aan het voorgeschreven voeldebiet, ik vind de opbrengst ook wat mager.
Er is geen zeefje te vinden in het inlaatventiel?
En kan de kraan zonder slang wel een emmer water vol spuiten?
Ook al is er een fout in het drukmeet systeem, ik vrees dat het ophoud.
En er is wat weinig reactie omdat er blijkbaar weinig defect raakt aan deze machine..
Succes, Bert.
 

Paul uit Gent

  • #5
Het zeefje heb ik eruit gehaald en schoongemaakt. Het debiet stemt overeen met wat er op het inlaatventiel staat, 4,5 l/min. Zou er nog ergens een sensor zitten die een verkeerd signaal geeft ?

Bedankt voor uw reactie,
Paul.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu