Vaatwasser Whirlpool ADP 915

Gerrit

  • #1
Service nr. 8542 915 01310
Tweede nr. 33 9842 012273

Na lekkage dacht ik dat het deurrubber stuk was. Vervangen dus. (Dat is overigens nog een heel karwei). Proefdraaien: Nog steeds lekkage! Waarom heb ik dat altijd?

Het ding op de kant en een grondige contrôle. Er bleek een stukje verpakking in de pomp te zitten. Maar uiteindelijk zag ik een grote plug bovenin de machine zitten, vlak naast de kleine sproeiarm, en daar was alleen de rand nog van over.

De vraag is: Waartoe dient dat ding en moet dat nog met een kit afgedicht worden?
Ik hoor het wel.
 

Co de Witgoedman

  • #2
He Gerrit, de plug is een gewone afdichtprop, de mantel is voor meerdere types gemaakt. Je kunt hem evt afdichten met siliconenkit.

Groetjes Co
 

Gerrit

  • #3
Hoi Co

Bedankt voor je antwoord. Het ding is besteld en het gaat helemaal goedkomen.

Groeten
 

Gerrit

  • #4
Hoi Co, het is toch niet helemaal goedgekomen.

Vandaag de plug ontvangen en gemonteerd, even de soda-truc gedaan (6 uur laten staan) en proefdraaien op de hoogste temperatuur. Bij het inschakelen viel het op dat het langer dan normaal duurde voor de machine water begon in te nemen (+/- 15 sec.)

Toen ik wilde kijken of het allemaal goed was stond het lampje te knipperen en stond er water in de machine. er kan natuurlijk nog een stukje van die rubber plug in de pomp zitten, maar zou het ook nog wat anders kunnen zijn?
 

Co de Witgoedman

  • #5
Hallo Gerrit,

Het zou best kunnen dat er toch nog een lekkage in de vaatwasser zit. Even de bodem er vandaan halen en de vaatwasser even op een paar balkjes zetten , aan zetten en kijken waar de evt lekkage vandaan komt. Resetten door 5 sec de starttoets in te drukken.

Succes ermee, ik lees wel hoe het verder gaat. :wink:
 

Gerrit

  • #6
Oké Co, bedankt voor je antwoord. Ik ga het zaterdag proberen. Kunnen we fijn zolang met de hand afwassen :mrgreen:

Groeten
Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu