Vaatwasser sproeiers vaak verstopt en troebel

Tijmen89

  • #1
Goedenavond,

Wij hebben een 5 jaar oude Atag vaatwasser waarvan we de laatste maanden gek worden. Wellicht kan iemand ons vertellen wat we fout doen. Onze vaatwasser staat elke dag aan en we spoelen alles af voordat het in de vaatwasser gezet wordt.

De sproeikoppen zitten zeker 1 op de 3 wasbeurten verstopt. Soms zitten er dingen in verstopt die we al dagen niet gegeten hebben. Doperwten, mais, pitjes van de meloen. Zou het kunnen dat het via de spoelbak in het systeem komt, aangezien we alles afspoelen voordat het in de vaatwasser gezet wordt?

De filters zijn schoon, ik heb geprobeerd te kijken of de afvoerpomp wellicht verstopt zat, maar dat lijkt ook schoon. Vandaag heb ik alle buizen onder de spoelbak losgehaald, maar ook daar geen gekkigheid tegengekomen. Hij was he-le-maal schoon (ook het water onderin) en nu ik hem weer aangezet heb met vieze vaat, is het water er onder weer troebel en zitten er weer witte/zwarte stipjes overal.

De spoelbak is een tijdje geleden wel verstopt geweest, we zijn namelijk een half jaar op reis geweest en toen we terugkwamen en we de vaatwasser aanzette kwam het water omhoog in de spoelbak. Dat hebben we 'verholpen' door een ontstopper in de spoelbak te gooien en sindsdien komt het water niet meer omhoog, echter is dat wel ongeveer het moment geweest dat veel etensresten in het systeem blijven circuleren.

Heeft iemand de gouden tip?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Welk typenummer?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu