Vaatwasser geen waterdruk op de sproeiers

Wwvlc

  • #1
Help! Mijn Vaatwasser deed de laatste paar dagen inderdaad zijn werk niet goed. De spullen in de bovenkorf werd niet schoon. Mijn eerste gedachte was dat er geen water werd binnengehaald. Met die gedachten ben ik aan de slag gegaan door onderstaande te doen.
Wat heb ik gedaan.
Ik heb alle binnenwerk voorzover mogelijk eruit gehaald en schoongemaakt. Ik heb aan de onderzijde de elektrische waterklep eruit gehaald en op zijn werking getest en dat deed hij.
Ik heb de water(opvang)bak onder de machine droog gemaakt dit gedaan omdat bij de demontage van de waterklep wat water in die bak kwam.
Vaatwasser ingeschakelt en ik hoorde water uit de kraan werd naar binnen gehaald en leek erop alsof hij weer deed! Echter nadat hij zijn programma had gedraaid kwam ik erachter dat het niet zo was en de verwarming leek extra warm te zijn dan normaal!
Programma koudspoelen met gedeeltelijk geopende deur laten werken toen zag ik dat de druk van de sproeiers laag was zolaag dat de sproei armen niet eens draaiden!
Mijn probleem is dus wat moet ik precies doen om na te gaan waarom de druk zo laag is? Verstopping, lekkage?

Merk Vaatwasser is Whirpool.
 

Fiesiekus

  • #2
Sodamethode
 

Wwvlc

  • #3
Hallo,

Alweer een tijdje geleden probleem voorgelegd. Door omstandigheden niet verder mee in de weer gegaan. Dus het afwassen moest weer zoals vroeger gedaan worden!

Ik had gedacht een Wirhlpool te hebben, uitgaande van het bedieningsfrontje, maar de stikker op de machine met de hierna gegevens brengen mij in twijfel. De vaatwasser zo'n 10jaar geleden bij de bouwmarkt Karwei gekocht.

Een stikker boven op de machine geplakt geeft het volgende aan:

A
84955
CUVE STANDARD
LV3.2
1311791509


Ik heb in de deksel tussen de bedrading in, een aansluit-/ werkingsschema eruit gehaald.

Graag reactie.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
I.v.m. de uitleg van de storing de topics samengevoegd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu