Vaatwasser Siemens spoelt water niet af

Arjank

  • #1
We hebben een ca. 12 jaar oude Siemens vaatwasser SE53531/37 FD8207. Sinds een paar dagen wordt het water niet meer weggepompt.
Zo ongeveer alles wat in het forum staat hebben we geprobeerd - soda, filters, slangen, etc.
* filters zijn schoon
* het schoepje onderin kan ik draaien, maar loopt niet heel soepel (geeft af en toe weerstand).
slang tussen schoepje en verdeler wordt warm, water loopt door de verdeler.
* Met een rietje in de ontluchter blazen laat de gootsteen borrelen
* Laatste twee kanalen bij het labyrint blijven droog.
* Die beide slangen losgehaald, de afvoer naar het riool is niet verstopt (daar kom in doorheen), geen knik.
* Andere slang zit vol met heet water.

Bij het 'pompen' bij het begin van het programma hoor ik wat geluid, maar er gebeurt dus niets.

1) klinkt dat als een defecte pomp?
2) is reparatie nog rendabel? (pomp is 70€ + voorrijkosten + uurloon...)

Arjan
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #2
    Pompt niet af of neemt geen water?
     

    Arjank

    • #3
    Pompt niet af. niet na het voorspoelen en niet aan het einde. Water stroomt er wel in. Mag ik dus iedere keer weer eruit scheppen....
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #4
    Klepje teruggeplaatst onder de zeef van de afvoerpomp?
     

    Arjank

    • #5
    Euh - welk klepje?
    dat grijze ding dat tegenover het schoeprad zit? dan ja.
    ik heb onder in de bak de eerste zeef eruit gehaald, dan het metalen rooster, dan het ronde zeefje, vervolgens het plastik plaatje weggehaald (eerst schroef eruit) en het grijze plaatje er tegenover. Daar alles schoongemaakt en gecontroleerd (en teruggeplaatst).
    Onder de afvoerpomp ben ik niet geweest. Kan dat? :) Ik heb alleen de slang losgehaald die naar de zijkant / verdeelsysteem gaat.
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #6
    Ik zou zeggen demonteer zelf de afvoerpomp en zet er desnoods een nieuwe in.
     

    Arjank

    • #7
    Nog maar een update: Na tig maal spoelen & draaien met soda en het labyrint met citroenzuur reinigen heb ik het opgegeven en een nieuwe vaatwasser besteld. De vaatwasser 's avonds nog maar aangezet om de vaat in ieder geval goed af te spoelen en zie daar: de volgende ochtend was het water weg. :?
    Nogmaals geprobeerd - water bleef staan.
    Nogmaals: water weg. En sindsdien blijft het weg. :P

    Misschien bleef het ventieltje/ontluchtingsklepje bovenin het labyrint hangen. Dat was in ieder geval een grote zwarte vlek. In ieder geval hebben we nu twee functionerende vaatwassers. :P

    Bedankt voor alle tips - goed schoonmaken helpt en dat gaan we nu ook tussendoor doen!
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #8
    Misschien bleef het ventieltje/ontluchtingsklepje bovenin het labyrint hangen.

    Dat kan heel goed , geeft alleen problemen als de afvoerslang luchtdicht is aangesloten , dus niet als hij in een afvoerpijp hangt.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu