Vaatwasser repareren of nieuwe kopen

Ursela

  • #1
Hallo allemaal,

Wat handig zo'n site! Daarom heb ik me maar meteen aangemeld en kom meteen met een vraag over mijn vaatwasser.

De vaatwasser heeft als type GSF 1471. De NC-code kan ik niet vinden alsook mijn aankoopbon niet meer. :oops:

Mijn vraag is dan ook: repareren of een nieuwe aanschaffen. Op 70 graden blijft hij spoelen zonder te stoppen. Met 50 graden wordt hij naar mijn idee niet zo heet als zou moeten.

De vaatwasser heb ik in juni/juli 2002 gekocht. Op de site van Bauknecht staan maximale tarieven vermeld naar leeftijd van het apparaat. Daar kan ik bijna een nieuwe voor kopen! Dus wat is wijsheid? Hopelijk kunnen jullie me hierbij helpen.

Of als iemand bij me thuis wil komen om ernaar te kijken, zou helemaal geweldig zijn. Nee heb je.. :wink:

Alvast bedankt voor je reactie.

Groetjes,
Ursela
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Nee Ursela, daar kunnen we je niet bij helpen.

De forumregels laten om te beginnen niet toe, dat iemand zich via dit forum aanbiedt om bij je thuis een reparatie te komen doen. Ja kun je dus niet krijgen!

Beoordelen of je de huidige vaatwasser te (laten) repareren of een nieuwe te kopen hoort evenmin tot de bedoeling van dit forum, hoe kunnen wij dat nou voor jou bepalen?
De bedoeling van dit forum is om je te helpen bij het zelf repareren van storingen, hetgaan alleen kan als je redelijk handig bent.

In plaats van vraag naar hulp aan huis of aankoopadvies zou je dus beter wat meer kunnen zeggen over het probleem zelf. De NC code zal op de rechterkant van de deur staan en heet ook wel servicecode, hij begint met 85.... en heeft 12 cijfers.

Lees ook de aanwijzingen boven de keukenrubriek!

PS. Heb je al geprobeerd de vaatwasser met soda te reinigen?
 

Ursela

  • #3
Ook een goeiemiddag en bedankt voor je reactie.

Blijkbaar heb ik over het hoofd gezien dat ik niet iemand mag vragen bij me thuis te kijken. Jammer maar helaas.
En natuurlijk kan niemand bepalen wat ik het beste kan doen, maar hoopte wel op ideeën. Meedenken is kennelijk ook al niet de bedoeling van dit forum. Het is me duidelijk allemaal. Mijn welgemeende excuses voor al het ongemak.

Volgens mij had ik mijn probleem duidelijk omschreven, maar hierbij nogmaals:
Op 70 graden blijft hij alleen spoelen zonder te stoppen. Met 50 graden wordt hij naar mijn idee niet zo heet als zou moeten.
Zou het helpen om de vaatwasser dan met soda te wassen? Daar ben ik wel handig genoeg voor! :lol:

Blij dat je nog even aangaf waar ik dat NC nummer kon vinden:
8546 147 01710.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wij willen op dit forum geen witgoed-reparatiebedrijven, die bij elk onderwerp hun bedrijf gaan aanprijzen om toch vooral bij je thuis de reparatie te gaan verrichten. Dat zou de onafhankelijkheid van de witgoed-deskundigen, die hier op het forum advies geven, niet ten goede komen.

Over dat advies: denk je echt dat iemand aan de hand van:
Op 70 graden blijft hij alleen spoelen zonder te stoppen. Met 50 graden wordt hij naar mijn idee niet zo heet als zou moeten.
kan zeggen of je machine gerepareerd kan worden of dat je beter een nieuwe kunt kopen? Dat terwijl de betreffende vakman niet gezien en gemeten heeft wat er werkelijk aan de hand is.

Stel nu eens, dat iemand hier zou zeggen: "inderdaad, die machine is niets meer" en jij schakelt een monteur in die het tegen redelijke kosten weet te herstellen? Dan ben je boos op het forum.

Of andersom: "Ja hoor, dat is nog prima te repareren" maar de monteur aan huis zegt: "nou vergeet het maar!". Dan ben je ook boos.

Daar komt nog bij dat we echt niet helderziend zijn, alles moet aan de hand van de gegevens die de mensen met problemen noemen, bepaald worden, op afstand, en dat door vrijwilligers die dat geheel gratis voor je doen.

Nu ben je misschien helemaal verontwaardigd, maar dan heb ik in elk geval mijn best gedaan het uit te leggen.

PS. Ik zou zeker de sodamethode proberen, het heeft al veel vaatwasser problemen verholpen!
 

Toon

  • #5
Ursela schreef:
Meedenken is kennelijk ook al niet de bedoeling van dit forum.
Aardig, zo'n positieve reactie, dat zal je zeker verder helpen. Als je even verder kijkt dan je neus lang is dan kun je misschien ontdekken dat op dit forum er een heleboel mensen actief zijn die de diverse problemen, waar iedereen mee aankomt, geheel kosteloos en in hun eigen tijd zo goed mogelijk proberen op te lossen, danwel van een passend advies te voorzien. En zoals je dus al zelf hebt constateren, is dat een stuk goedkoper dan de leverancier of reparateur. Het is net een beetje jammer dat dit door sommige TSs niet in dank wordt afgenomen als ze niet precies het antwoord of reactie krijgen die ze verwachten of willen horen.

En ja, dit gebeurt binnen de regels die gesteld zijn, en die zijn er niet voor niets. Helaas is het wel eens moeilijk te begrijpen voor sommigen dat we hier geen aankoopadviezen doen, evenmin geven we merkgerichte adviezen en geven we geen beoordelingen over uitgevoerde reparaties met de daarbij horende rekening. En daar zal je het mee moeten doen.
Staat je dat niet aan kan je altijd nog een monteur laten komen.
 

Henny

  • #6
Zoals Kees al aangeeft: probeer eerst de soda reiniging.

Mocht dit geen oplossing bieden, meet dan het temperatuur-voelertje eens door.
Deze bevindt zich onder de filterbak van de machine.

De (ohmse) waarde ligt tussen de 58,1 kohm (20 graden)
en de 4 kohm (85 graden)

Het onderdeelnummer is: 481228268012
 

Ursela

  • #7
:lol: Mijn verontwaardiging valt alleszins mee hoor. Ik hou wel van duidelijkheid. Ik keek alleen op van je ´warme welkom´ met een ietwat botte bijl. Maar no hard feelings.
Het is duidelijk allemaal.

Alleen bij de omschrijving van het probleem met mijn vaatwasser, heb ik geen idee hoe ik dat duidelijker kan omschrijven. Op de heetste stand blijft hij alleen spoelen, verder komt hij niet.

Nu kan ik zelf boren, timmeren, gootstenen ontstoppen, etc. maar heb geen idee van de sodamethode. Wil je dat uitleggen alsjeblieft? Hiermee hoop ik toch de oplossing te hebben!
 

Dingena

  • #8
Kijk in deze rubriek eens bovenin, daar staat de sodamethode beschreven, Succes!
 

Toon

  • #9
Vooruit dan, omdat je het zo aardig vraagt. De Soda-methode staat hier beschreven.
 

Ursela

  • #10
Bedankt hoor, ik ga het gelijk uitproberen. Als dat niet lukt, probeer ik de tip van Henny om de temperatuur door te meten. Ik hou jullie op de hoogte en een fijne zondag nog.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu