Repareren klep whirpool vaatwasser ADG 937

Colly

 • #1
Beste,

Mijn Whirlpool inbouw vaatwasser sluit niet meer. Tenminste, hij klapt elke keer weer open. Eerst deed hij dit een beetje en nu volledig.
Ik heb begrepen, dat de veren dan kapot zijn en dat deze te vervangen zijn... Ik weet echter absoluut niet hoe en waar ik de juiste veren kan kopen. Kan iemand mij verder helpen?

Groeten,
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Colly

  • #2
  Beste Piet,

  Beide strips en geleiders vervangen en alles is nu een stuk beter. Echter hij sluit nog net niet helemaal. Nu heb ik gelezen, dat dan de scharnieren wat verbogen kunnen zijn, waardoor de deur te laag hangt. Hoe kan ik dat zien en wat moet ik dan terugbuigen?

  groeten,
  Bart
   

  Gericom

  • #3
  Een geopende deur moet een hoek van 90 gr. tov bijv. het kastje ernaast. Dus evenwijdig met de vloer. Als de deur meer doorhangt, zullen de scharnieren vervangen moeten worden, bijbuigen is niet zo makkelijk.
   

  Piet48

  • #4
  Zonder tegendruk van de veer is de deur natuurlijk doorgeslagen met als gevolg dat de scharnieren verbuigen.
  Die zul terug moeten buigen.

  Daar weet ik ook zo geen antwoord op, als je geen referentie hebt om het te meten hoe het hoort te zijn dan is dat lastig.

  Niemand in de kennissenkring met dezelfde machine?

  Suc6

  Gr. Piet
   

  Colly

  • #5
  Bedankt voor de tips. Ik heb de scharnieren enigszins terug kunnen buigen en nu sluit hij weer. Volgende probleem is echter, dat hij nu aan beide zijkanten (van deur) enigszins lekt... Nog meer tips?

  groeten,
  Bart
   

  Piet48

  • #6
  Dan heb je ze te ver gebogen waardoor de druk op de verticale rubbers onderin te laag is.

  Eventueel de rubbers goed schoonmaken en als het een strip is die aan een zijde scharnierd dan zou je die wat open kunnen buigen zodat hij wat meer voorspanning krijgt.

  Als je van die vlakke rubbers hebt dan zit er niets anders op dan nog nauwkeuriger buigen, of nieuwe plaatsen.

  Suc6

  Gr.Piet
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu