Vaatwasser op hoek kookeiland?

VanTurenhout

  • #1
Ik heb een plannetje voor mijn nieuwe keuken.

Ik wil een spoel-eiland, met daarin een vaatwasser. Alleen de vaatwasser komt op een hoek van het eiland te staan, waarbij deze maar aan een kant gemonteerd kan worden aan een kastje. Aan de andere kant zou de zijwand van het werkblad komen te staan. Dat wordt composiet, dus de vaatwasser daaraan monteren zal niet lukken. Nu zou ik een extra zijpanneel kunnen monteren, maar liever doe ik dat niet, ik wil eigenlijk mijn werkblad als enige langs het eiland naar beneden zien gaan.

Hebben jullie nog goeie ideeen om dit op te lossen?
 

cool1

  • #2
Uw verhaal is mij niet geheel duidelijk maar dat kan aan mij liggen. Wordt het een inbouw vaatwasser met keuken voorfront en 1 'kale'- zijkant ? Een vaatwasser is gewoonlijk een rustige machine die niet gaat springen of wandelen , dus aan 1 kant vastzetten zal wel voldoen denk ik. Wellicht kunt u met een schets of foto een voorbeeld tonen van de gewenste situatie ?
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

VanTurenhout

  • #3
vw.jpg

Afbeelding aangepast - mod

20200925_153851.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

cool1

  • #4
als de machine 4 stelbare pootjes heeft moet dat gewoon kunnen, dus aan 1 kant vastzetten. Dan aan de linkerzijde goed de maatvoering van het composiet? in de gaten houden. Als de klep voorzien wordt van de keuken-gerelateerde voorplaat dan wel voorkomen dat aan de linkerzijde een spleet ontstaat waardoor je naast de vaatwasser kunt kijken, maar wellicht heeft u daar iets voor bedacht ? veel plezier met uw nieuwe keuken !
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Een vaatwasser maar aan één kant vastzetten is een heel slecht plan.
Zorg dan dat hij echt klem komt tussen werkblad , maar zelfs dat is soms een probleem omdat deze vaak hol zijn.
 

VanTurenhout

  • #6
Mag ik vragen waarom dat een slecht plan is?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Misschien omdat de kans bestaat dat ie gaat 'kiepen' als je de klep open trekt? Komt toch wel wat gewicht op te rusten, bovendien moet je dan echt uitkijken dat je zelf geen enkel extra gewicht erop uitoefent.

Losstaande vaatwassers hebben vaak een extra tegengewicht, inbouw vaatwassers moeten het doen met de bevestiging aan bovenblad of zijwanden.
 

Viktor333

  • #8
Bij ons is de vaatwasser ook maar aan een kant vast gemonteerd, nooit problemen mee gehad.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #9
Dan zal hij klem zitten tegen het aanrechtblad.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu