Vaatwasser op hoek bestaande keuken

Appie83

  • #1
Hallo allemaal,

Ik wil erg graag een 12 couverts vaatwasser in de keuken en heb daarvoor meerder mogelijkheden (de een beter dan de ander).

Plaats 1: Een keukenkastje opofferen. Aansluitingen zijn makkelijk aan te brengen. Het zou ook moeten passen aangezien de ruimte die ontstaat H:70cm B:60cm en D:60cm is. Maar de vaatwasser staat dan wel op de hoek van het aanrecht en ik dacht gelezen te hebben dat een aanrecht niet op apparatuur mag steunen. Nu is het aanrechtblad breder en steekt nog 2 cm uit en dus zou een zijpaneel of misschien steunpoten mogelijk moeten zijn. In geval van een zijpaneel: Hoe kan ik dit het beste bevestigen? Met hoekprofielen? En is bevestiging aan het aanrechtblad dan voldoende?

Eventuele andere plaatsen zijn:
- (plaats 2)op de wasmachine (natuurlijk komt de vaatwasser dan wel los van de vaatwasser te staan door middel van plank aan de muur en als ondersteuning nog twee of drie poten) Voordeel: alle aansluitingen zitten in de buurt en vergt een kleine aanpassing. Nadeel:werkhoogte Ik zou er bij kunnen maar mijn vriendin niet zo goed.
- (plaats 3)In plaats van de wasmachine en de wasmachine in de trapkast, zoals blijkbaar veel mensen in de buurt hebben. Voordeel: Alle aansluitingen in de buurt. Nadeel: Is ook een meterkast dus de vraag is: Is dit verstandig vanwege bereik meters, warmteontwikkeling in dichte ruimte?



Alvast bedankt voor de reactie.
 

Ronin

  • #2
Persoonlijk zou ik gaan voor optie 1. Grootste voordeel is dat de vaatwasser dan (laag) in de keuken staat. Het blad zou ik laten rusten op een plaat die je naast de vaatwasser aanbrengt. Dan is de zijkant van de vaatwasser ook meteen uit het zicht.

Op 2 lijkt me totaal niet handig, omdat naar mijn mening de klep van de vaatwasser dan continu in de weg zit. Ik ga er hier even van uit de wasmachine ook in de keuken staat? Anders moet je met de vaat ook nog eens naar een andere ruimte lopen wat snel gaat vervellen naar mijn mening.

Optie 3 is zoals je zegt nadelig i.v.m. de warmteontwikkeling. Dit in verband met je waterleiding die hier waarschijnlijk ook zit. Volgens regelgeving mag de omgevingstemperatuur niet warmer worden dan 25°C. Niet dat iemand hier op gaat controleren bij jou thuis. Voor elektrische apparatuur lijkt het me minder schadelijk. Zoals je zelf al zegt wordt het vaker gedaan. Meters dienen natuurlijk wel bereikbaar te zijn voor opname, maar ik weet niet of er daar heel moeilijk over wordt gedaan.
 

Techrax

  • #3
Ben het ook met Ronin mee eens! Een vaatwasser op de wasmachine is sterk af te raden daar de wasmachine (hevig) schud tijdens het centrifugeren en ik denk dat u geen zin heeft in een vaatwasser vol scherven van gebroken serviesgoed. Dus optie 1 lijkt mij het beste inderdaad.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu