Vaatwasser op afvoer CV ketel aansluiten

Wendy123

 • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een probleem waar ik zelf de oplossing niet van zie. Ik weet überhaupt niet of het mogelijk is eigenlijk.

De situatie:
Wij hebben een vaatwasser gekregen en willen deze aansluiten. Dit moet ivm. ruimte en wateraansluiting gebeuren op de afvoer van de cv ketel. De sifon is 32mm.

Zie de foto voor een verduidelijking van de situatie.


Zodra je hem aanzet gaat het na enige tijd mis, via de cv ketel komt er water naar buiten. Het lijkt erop dat hij het water niet snel genoeg kan afvoeren.

Is de situatie hopeloos, of kan een echte loodgieter dit wel oplossen? Of zijn er eventueel oplossingen die wij zelf kunnen uitvoeren?

Alle hulp/tips zijn welkom.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #2
Zo te zien zitten er twee sifons na elkaar, dat mag sowieso niet, een van de twee moet verwijderd worden.
 

Xr8

 • #3
Waar de vaatwasser nu opzit mag zowieso niet. Dit is de noodoverloop van de sifon. Deze sifon mag nooit en te nimmer verwijderd worden. Deze sluit nl door het condenswater de omgeving van van rookgassen uit de ketel.

Is de onderste witte sifon 32mm of 40mm. Deze lijkt mij 40mm. Het beste is om dat vlak boven deze sifon een t stuk in het staande stuk te zagen en daar een vaatwasser op aan te sluiten. In deze leiding hoeft dan geen sifon, de witte is voldoende. Zorg dat de vaatwasser afvoer een verticale buis krijgt van 75 cm om voldoende hoogte te krijgen. Hier kan dan de slang in. eea dan ook in 40mm uitvoeren.

Succes.
 

Back to basic

 • #4
Jan schreef:
Zo te zien zitten er twee sifons na elkaar, dat mag sowieso niet, een van de twee moet verwijderd worden.

geen van de sifons mag weg de ene is van de ketel en die moet met een open verbinding op de andere sifon worden aangesloten.
Zie beschrijving van de ketel.
de vaatwasser op de 32 mm aansluiting zal vrij lastig worden omdat je bijna geen valhoogte hebt en de kans groot is dat het water terug komt.
is er geen andere afvoer in de buurt?
 

Ruud s

 • #5
Veel verstand heb ik er niet van maar is het niet mogelijk om op de witte afvoer twee bochten van 45 gr. te zetten en dan een lang stukje buis naar boven waarin je de afvoerslang vastzet?

maar zoals gezegd weet het niet zeker iets voor de specialist
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #6
Ik had inderdaad wat vollediger kunnen antwoorden.
Verwijder de onderste sifon en plaats onderstaand t-stuk voor de aansluiting van de vaatwasser, die zijn er voor gemaakt.
Komt het water nog omhoog dan zal er een grotere afvoer aangelegd moeten worden of de aansluiting op een andere afvoer aansluiten.

 

Xr8

 • #7
Jan de onderste sifon kun je niet verwijderen. Dit is de enige stankafsluiting welke aanwezig is. De grijze is alleen voor het condenswater van de ketel. Beide moeten en horen er gewoon te zitten. Eea ook ter voorkoming van rioollucht en rioolgas.

Kijk eerst eens of de witte sifon toevallig niet 40mm is daar kan zonder probleem een vaatwasser op.

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #8
Ik kan me vergissen maar ik zie 2 sifons boven elkaar op dezelfde leiding. :?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
 • #9
De grijze syphon hoort bij de aansluitset van de ketel en mag niet verwijderd worden.
Na deze syphon dient er een open verbinding te zijn met het riool en dat betekent dat je nog een syphon zal moeten plaatsen, vandaar de witte syphon.
 

Wendy123

 • #10
De tweede sifon (de witte) is ook 32mm. Is het dan wel mogelijk om daar de vaatwasser op aan te sluiten? Of is ie te smal?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
 • #11
Dat is eigenlijk te krap.
Wat zit er aan de andere kant van de muur?
Misschien is hij eenvoudig te vergroten naar 40 of 50.
 

Wendy123

 • #12
Wat er aan de andere kant van die muur zit is een grote verassing. Het is een soort houten muur die later gemaakt is om de leidingen mooi weg te werken. Daar zul je hem wel naar 40mm kunnen maken, maar tsja dan moet je wel eerst die muur eruit halen en dan krijg je een beetje het buurman en buurman effect, je hele huis aan gort terwijl je een schilderij ging ophangen.
 

Xr8

 • #13
Zet dan vlak boven de sifon een t stuk 32 eventueel 45 graden om het water al richting de sifon te dringen. En probeer of het goed gaat.

Kwestie van uitproberen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu