Vaatwasser Miele G6963 SCI neemt geen water

Van Landeghem Jaimy

 • #1
Beste allen,

sinds een paar dagen weigert onze vaatwasser water te nemen. Het lampje watertoevoer knippert alternerend 5 keer en brandt vervolgens 5 seconden.

Door mij reeds gecontroleerd:
* water in de lekpan + schakelaar getest= ok,
* drukschakelaars pomp + waterbak getest= ok,
* drukschakelaars inwendig proper gemaakt=ok,
* aquastop proper + getest (230 rechtstreeks en opent onmiddelijk)= ok,

Aanvullend aan hierboven: als ik de vaatwasser reset en herstart dan gaat hij zoals het hoort het resterende water afpompen ( afvoer is ook getest en gaat prima) maar zodra hij water moet pakken gaat onmiddellijk het lampje "watertoevoer" (er is ook een lampje waterafvoer) weer alternerend knipperen en branden.

In het bedieningspaneel hoor ik soort van een relais alle 5 seconden klikken. Op het stekkertje naar de aquastop komt geen 230 spanning te staan. Er is blijkbaar nog een voorwaarde die niet voldaan is om water te kunnen nemen...maar welke..?

In het labyrint aan de zijkant lijkt me nog een flowswitch te zitten, kan deze het probleem veroorzaken? Ik zou denken dat het toestel eerst water neemt en dan middels de flowswitch gaat controleren of het al dan niet voldoende is of vergis ik me?

Graag jullie advies.

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Dsterk

  • #2
  Wat gebeurd er als je zelf handmatig water toevoegt? kan je dan langs dat programma-onderdeel heenkomen? Indine ja, probeer dan eens met een machinereiniger te wassen. overigesn als de niveauregelaar defect is wordt de watertoevoer ook vak onderbroken, dus dat kan de rede zijn. Ik weet niet of je het slangetje van de regelaar kan doorblazen net als bij een wasmachine, maar aangezien er tot n toe geen vakman heeft gereageerd begin ik maar vast;-)
   

  Van Landeghem Jaimy

  • #3
  @Dsterk:

  alvast merci voor je reactie.

  Wel, ik sta intussen al iets verder (denk ik).

  Ik heb de voorbije dagen de printplaat gedemonteerd en gecontroleerd op doorgebrande componenten en meteen ook eens gemeten op de punten waar de stekker zit die naar de aquastop gaat.

  Moest er een nog storing zijn vanuit het programma die verhinderd dat de machine water neemt dan zou het relais niet worden aangestuurd. Echter het relais naar de aquastop wordt wél aangestuurd, alleen, er vertrekt geen 230 naar de aquastop maar pakweg 170 a 180V (schommelt).


  De machine "wil" dus wel water nemen, alle voorwaarden zijn ok, de stroom naar de toevoerklep is dus te laag.
  Ik ben nu op zoek naar een nieuw relais dat de aquastop aanstuurt op de website van Conrad.
  Het relais zal dan moeten worden gesoldeerd op de printplaat en dan zou de machine in principe terug moeten
  werken (denk en hoop ik althans)

  Ik hou jullie mee op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. De zogenoemde "elektroreparateur" die gisteren is langs geweest wou alleen een nieuwe vaatwasser of op zijn minst een printplaat slijten en nam zelfs niet de moeite de printplaat te bekijken...triest.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu